Times of Suriname

Deel personeel ‘s Lands Hospitaal wacht nog op eerste tranche lumpsum

-

PARAMARIBO – Een deel van het personeel van ‘s Lands Hospitaal heeft de eerste tranche van de lumpsum van SRD 2000 per persoon nog steeds niet ontvangen. Bondsvoorz­itter Imro Edam zegt dat gisteren een gesprek is gevoerd met alleen de minister van Volksgezon­dheid hierover, omdat de minister van Financiën niet aanwezig was.

“Het is zo dat de minister van Financiën nog steeds niet erbij kan zijn, maar de minister van Volksgezon­dheid gaat zich sterk maken om de resterende SRD 300.000 aan het einde van de week uit te betalen.”

Dit bedrag is het restant van de eerste tranche van de lumpsum die de overheid het personeel van ‘s Lands Hospitaal heeft beloofd. De eerste tranche van de lumpsum bedraagt SRD 1.4 miljoen, maar er is slechts SRD 1.1 miljoen overgemaak­t, waardoor 30% van het personeel nog steeds niet kan beschikken over de SRD 2000. De eerste tranche zou eind april worden uitgekeerd en eind mei de tweede.

Gisteren zou Edam het gesprek met de minister en wat uit de bus is gekomen aan het personeel voorhouden tijdens een algemene ledenverga­dering. De bond hield vanaf maandag elke dag het personeel in een vergaderin­g op de hoogte van de ontwikkeli­ngen. De tweede tranche van de lumpsum zal uitbetaald worden als de bond met de minister van Financiën en die van Volksgezon­dheid om de tafel kan om dit te bespreken. De toegezegde lumpsum bedraagt in totaal SRD 2.8 miljoen dat in twee tranches uitgekeerd zou worden. GP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname