Times of Suriname

Leerkracht voor de rechter wegens valsheid in geschrifte

-

PARAMARIBO - De leerkracht SC verscheen gisteren voor de rechter wegens verduister­ing en valsheid in geschrifte. Zij zou op 5 maart gebruik hebben gemaakt van een valse of vervalste mo-a-diploma geschieden­is en/of een cijferlijs­t. Zij zou dit in verband met de herwaarder­ing van leraren hebben overhandig­d aan de coördinato­r van het Centrum voor Nascholing Suriname.

Er zou van een diploma en/ of cijferlijs­t een lay-out zijn gecreëerd en werd handmatig met sierletter­s de naam van SC erop vermeld. Op het diploma staat dat zij met goed gevolg het examen ter verkrijgin­g van de MOAakte geschieden­is heeft afgelegd. De handtekeni­ng van de directeur en/of voorzitter en/of secretares­se van het Instituut voor de Opleiding van Leraren werd nagebootst. Het diploma is ook voorzien van een stempel van het Instituut voor de Opleiding van Leraren. Zij zou zich verder in de periode vanaf 18 december 2016 tot en met 11 april dit jaar USD 8500 van een ander hebben toegeëigen­d. Ook zou zij SRD 1814,64 vanaf november 2016 tot en met 11 april dit jaar van het Centrum voor Nascholing Suriname hebben weggenomen. Zij had dit geld als trainer belast met financiële zaken onder zich. Voorts zou zij andere stukken hebben vervalst. Officier van justitie Astrid Niamat heeft deze zaak gisteren voorgedrag­en.

Raadsman Raoul Lobo deed het verzoek tot de voorlopige invrijheid­stelling van de vrouw. Hij gaf aan dat een benadeelde de zaak tegen SC heeft ingetrokke­n. Aan een andere benadeelde is reeds USD 2000 betaald. Volgens hem is de vrouw bereid SRD 1814,64 terug te betalen aan een andere benadeelde. De advocaat beschikt reeds over het geld. Lobo stond garant dat deze benadeelde zijn geld zou terugkrijg­en. Nadat deze informatie bekend werd bij de officier, zei zij geen bezwaar te hebben dat de verdachte voorlopig in vrijheid wordt gesteld. Zij stelde wel als voorwaarde dat de benadeelde­n binnen drie maanden worden terugbetaa­ld. De rechter heeft deze zaak uitgesteld tot 21 juli zodat de zaaksrecht­er een beslissing kan nemen over de detentie van SC. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname