Times of Suriname

“Ik ben humorist en geen geweldenaa­r”

-

PARAMARIBO - “Ik ben een humorist en geen geweldenaa­r”, zei RS in de rechtszaal. Hij zou gepoogd hebben zijn nichtje zwaar lichamelij­k letsel toe te brengen op 1 april. Hij bedreigde haar ook met de dood. RS geeft toe dat hij een woordenwis­seling kreeg met zijn nichtje omdat die hem niet had gemeld dat zijn moeder ziek was. De moeder werd opgenomen in het ziekenhuis.

RS zegt dat hij zielsveel van zijn moeder houdt, maar toch werd hij niet op de hoogte gesteld. “Ik ben haar oogappel. Ik geef haar mijn heel hart. Al ben ik financieel niet sterk, maar ik moet ma elke dag zien”, zei hij. Van buren kreeg hij het bericht van de ziekte van zijn moeder te horen, wat niet goed bij hem overkwam. Volgens hem ging hij niet tekeer tegen zijn nichtje. Hij wilde weten waarom zij hem niet had gemeld over de moeder. Toen zou het nichtje volgens hem hebben gezegd dat hij geen dokter is. Hij vindt dat zijn uitlatinge­n geplaatst mogen worden in het kader van het feit dat hij zich zorgen maakt om zijn zieke moeder en dat hij veel van haar houdt. Hij vindt dat zijn nichtje kinderen achterlaat en dat zijn moeder op hen moet letten. Dit vindt hij niet correct, omdat zijn moeder al 85 jaar is. Hij vindt dat de kinderen niet meer bij de bejaarde moeten worden gestuurd. Hij beweert verder geen telefoon te hebben weggenomen. “Ik ben toch niet krankzinni­g dat ik in het huis zal gaan om een telefoon weg te nemen.” Hij zou ook gezegd hebben, niet bang te zijn voor de politie, maar benadrukte tegelijker­tijd dat de politie zijn beste kameraad is.

De man vindt het erg dat hij tussen verschille­nde verdachten opgesloten is. Uit een buurtonder­zoek blijkt dat de man in de avonduren op pad gaat wanneer bewoners niet thuis zijn of in diepe rust verkeren. Dan breekt hij de woning open om goederen weg te nemen. Tijdens het buurtonder­zoek is hij beschreven als een drugsversl­aafde en agressieve man. Sinds zijn aanhouding zijn er geen inbraken in de buurt gepleegd. Op 7 juli wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname