Times of Suriname

Minister Algoe wil agrarische ontwikkeli­ng een boost geven

-

CORONIE - Het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft een meeting gehouden met boeren, leden van de regionale raden en personeels­leden van het ministerie. Deze meeting vond plaats in de multifunct­ionele zaal.

Minister Soeresh Algoe kon vanwege bijzondere omstandigh­eden niet aanwezig zijn. Hij werd vertegenwo­ordigd door directeur Djoemadi Kasanmoesd­iran en zijn delegatie. De aanwezigen waren diep teleurgest­eld door de afwezighei­d van de minister, omdat er bepaalde vragen voor de minister bestemd waren waarop hij direct antwoord moest geven. Het doel van deze meeting was om de mogelijkhe­den te bekijken hoe Coronie op het gebied van de agrarische sector op grote hoogte te brengen. Belanghebb­enden hebben van de gelegenhei­d gebruikgem­aakt om hun noden die betrekking hebben op de ontwikkeli­ng van Coronie naar voren te brengen.

De aanwezigen hebben aangegeven, dat zij een goede infrastruc­tuur binnen alle 25 plantages, vanaf Jenny tot en met Buckleberr­y willen. De landbouwgr­onden moeten goed bereikbaar zijn. Zij willen verder een akker- en tuinbouwpr­aktijkdesk­undige. Zij hebben verder haar een algemene stalweide voor de veeteelt gevraagd.

Ook een dierenarts is nodig. Voor de visserij zijn een deugdelijk­e invaargeul, een aanmeerste­iger en ligplaatse­n nodig. Binnen een week moet er een ressortlei­der van Landbouw, Veeteelt en Visserij worden geïnstalle­erd. Boeren die reeds een kokosaanpl­ant hebben, moeten worden gestimulee­rd om nieuwe aanplant aan te leggen waardoor er een continu aanvoer zal zijn van kokosnoten. De directeur heeft de noden van de belanghebb­enden aangehoord en beloofde dit alles door te geleiden naar de minister.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname