Times of Suriname

Murray en Wawrinka bereiken HAlvE finAlEs RolAnD GArros

-

TENNIS - Andy Murray heeft woensdagav­ond de halve finales van Roland Garros bereikt. De nummer een van de wereld was in vier sets te sterk voor Kei Nishikori: 2-6, 6-1, 7-6 en 6-1. Ook Stan Wawrinka voegde zich bij de laatste vier in Parijs.

Murray had twee uur en 39 minuten nodig om de als achtste geplaatste Nishikori te verslaan op het Court Philippe Chatrier.

De als eerste geplaatste Schot kende nog een valse start door de eerste set met 6-2 te verliezen. Zijn service was niet stabiel en in tegenstell­ing tot Nishikori dwong Murray geen enkele breakpoint af. Ook in de tweede set kreeg Murray breakpoint­s tegen, maar Nishikori verzuimde die buitenkans­jes dit keer te benutten en was ook op zijn eigen service niet overtuigen­d. Murray won de servicegam­e van zijn opponent twee keer en liep simpel uit naar 6-1.

De derde set ging lang gelijk op, maar ging alsnog redelijk eenvoudig naar Murray. In de beslissend­e tie-break won Nishikori namelijk geen enkel punt. Net als in de tweede set moest Nishikori ook in de vierde set zijn meerdere erkennen in Murray, die drie breakpoint­s benutte en de wedstrijd zo overtuigen­d in zijn voordeel besliste. Drievoudig Grand Slamwinnaa­r Murray won Roland Garros nog nooit. Vorig jaar verloor hij de finale van Novak Djokovic, die woensdag werd uitgeschak­eld door Dominic Thiem.

Murray treft Stan Wawrinka in de halve eindstrijd. De 32-jarige Zwitser was in drie sets te sterk voor de als zevende geplaatste Kroaat Marin Cilic: 6-3, 6-3 en 6-1. De partij duurde in totaal slechts een uur en veertig minuten. Wawrinka schreef Roland Garros in 2015 voor de eerste en tot dusver laatste keer op zijn naam. De nummer drie van de wereld won in zijn loopbaan ook al de Australian Open (2014) en de US Open (2016). (NS)

 ??  ?? Andy Murray heeft woensdagav­ond de halve finales van Roland Garros bereikt. De nummer een van de wereld was in vier sets te sterk voor Kei Nishikori. (Foto: Nusport)
Andy Murray heeft woensdagav­ond de halve finales van Roland Garros bereikt. De nummer een van de wereld was in vier sets te sterk voor Kei Nishikori. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname