Times of Suriname

Italië wint van Uruguay

-

De nationale ploeg van Italië heeft de vriendscha­ppelijke wedstrijd tegen Uruguay winnend afgesloten. De nummer twaalf van de FIFAwereld­ranglijst had woensdagav­ond aan doelpunten van José María Giménez (eigen treffer), Eder en Daniele De Rossi genoeg om Uruguay op de knieën te krijgen (3-0). Giampiero Ventura liet Italië opnieuw in een 4-2-4-systeem spelen en had basisplaat­sen ingeruimd voor onder anderen Claudio Marchisio, Gianluigi Donnarumma en Leonardo Spinazzola. I Azzurri kwamen al na zeven minuten op voorsprong in Nice: Giménez volleerde de bal per ongeluk in zijn eigen doel, nadat Andrea Belotti een lange pass van Lorenzo Insigne in het strafschop­gebied met zijn borst had gecontrole­erd.

Insigne, Belotti, Ciro Immobile en Antonio Candreva kregen in het vervolg nog mogelijkhe­den om er 2-0 van te maken, maar doelman Fernando Muslera hoefde voor rust niet nog eens te vissen. Een smet op de eerste helft was het uitvallen van Marchisio, die zich moest laten vervangen door Riccardo Montolivo. Over een groot deel van de tweede helft kon Ventura onmogelijk tevreden zijn, want zijn Italië speelde zwak en had geluk dat een doelpunt van Martín Cáceres na ruim een uur spelen werd afgekeurd.

De verdediger van Southampto­n kopte prachtig raak uit een vrije trap, maar had Montolivo in de rug geduwd en dus ging het Uruguayaan­se feest niet door. In het laatste halfuur kreeg met name Italië nog enkele mogelijkhe­den om te scoren, maar Eder kopte net naast na een voorzet van Spinazzola en Muslera had een antwoord op een krullend schot van Stephan El Shaarawy. Het zou echter toch nog 2-0 en zelfs 3-0 worden: Eder kopte van dichtbij raak na een hard schot van Manolo Gabbiadini en De Rossi benutte een strafschop. (VZ)

??  ?? Ciro Immobile van Italië doet alles om langs Sebastian Coates van Uruguay te gaan. (Foto: ESPN)