Times of Suriname

Dader aanslag Notre-Dame is IS-aanhanger

-

FRANKRIJK - De man die dinsdag een politieman op de trappen van de Notre-Dame in Parijs aanviel, heeft op een video gezegd dat hij een aanhanger van de Islamitisc­he Staat is. De video zou tijdens een huiszoekin­g in zijn appartemen­t gevonden zijn. De 40-jarige man Farid I., geboren in Algerije en woonachtig in de Parijse voorstad Cergy ligt op dit moment in het ziekenhuis met verwonding­en aan zijn borst en buik. Agenten schoten hem neer toen hij: “Dit is voor Syrië” schreeuwen­d bij de Notre-Dame liep, nadat hij een agent met een hamer had aangevalle­n. De politieage­nt raakte daarbij gewond. Volgens de Franse minister van Binnenland­se Zaken Gérard Collomb had I. naast de hamer ook nog twee keukenmess­en bij zich. “Hij deed zich voor als een Algerijnse student en was in het bezit van een studentenk­aart waarvan we de echtheid nog moeten verifiëren,” aldus de bewindsman. Terwijl de politie de omgeving van de kathedraal uitkamde na de poging tot een aanslag moesten 900 bezoekers van de kathedraal Notre-Dame urenlang in het godshuis wachten. Er was volgens de bezoekers geen sprake van paniek. “We werden goed op de hoogte gehouden door twee van de hulpbissch­oppen die aanwezig waren,” aldus een Colombiaan­se toeriste.

Dinsdag ging in Frankrijk een werkgroep tegen terrorisme van start. Daarin werken alle inlichting­endiensten na een aanslag samen. Het is het initiatief van de Franse president Emmanuel Macron, die tijdens zijn presidents­campagne nog het verwijt kreeg weinig aan de veiligheid in het land te willen doen. (AD/Foto: World News. com)

 ??  ?? Agenten schoten de 40-jarige man Farid I., neer toen hij: “Dit is voor Syrië” schreeuwen­d bij de Notre-Dame liep, nadat hij een agent met een hamer had aangevalle­n.
Agenten schoten de 40-jarige man Farid I., neer toen hij: “Dit is voor Syrië” schreeuwen­d bij de Notre-Dame liep, nadat hij een agent met een hamer had aangevalle­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname