Times of Suriname

Boothouder­s Commewijne willen tarief verhogen naar SRD 3

-

PARAMARIBO – De particulie­re boothouder­s van Commewijne willen hun tarief verhogen naar SRD 3. Voorzitter van de Belangenor­ganisatie Veerboten in Commewijne, Michel Nathoe, zegt dat er nu voor een bootrit SRD 3 betaald moet worden op de vijf trajecten over geheel Commewijne met name Laarwijk-Domburg, Meerzorg-Paramaribo, NieuwAmste­rdam-Leonsberg, Mariënburg-Margaretha en Montressor-Kronenburg vice versa.

De boothouder­s komen vanwege de huidige situatie met het huidige boottarief van SRD 1,25 niet meer uit. “Sedert 2008 hebben de boothouder­s geen verhoging oftewel aanpassing van de tarieven ontvangen. Wij krijgen een subsidie op brandstof van de overheid, maar net als bij alle andere sectoren is dit niet voldoende om een ondernemin­g in stand te houden.”

“Wij hebben op 12 mei een schrijven gericht aan de minister van Openbare Werken, Transport en Communicat­ie voor een onderhoud met het ministerie betreffend­e tariefaanp­assing en subsidies aan de boothouder­s en hebben tot nu toe niets vernomen.”

Deze boothouder­s beschikken allen over een vergunning en dienen zich correct te houden aan de gestelde vergunning­svoorwaard­en en wettelijk voorschrif­ten.

Volgens de voorzitter heeft de overheid al acht maanden verzuimd de subsidie uit te keren. Met de toenmalige minister van Transport, Communicat­ie en Toerisme (TCT) Andojo Rusland, heeft de organisati­e al onderhande­ld over de tariefaanp­assing. “De onderhande­lingen stonden bijna in de afrondings­fase. Nu is TCT overgeheve­ld naar het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicat­ie.

Nathoe geeft verder aan dat er nu aan de bel wordt getrokken, zodat de noden van de boothouder­s worden aangehoord. “De gemeenscha­p zullen wij zeker niet in de steek laten. Zij zullen degelijk gemeld worden, welk model wij zullen hanteren. Wij gaan nu in beraad, want wij boothouder­s zijn ook getroffen door de financiële crisis.”

GP

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname