Times of Suriname

Linscheer trekt rechtszaak in

-

PARAMRIBO - Eugene van der San, ex-minister van Justitie en Politie, onderkent dat hij een scheve schaats heeft gereden door veiligheid­sadviseur Melvin Linscheer te betichten van het doorspelen van gevoelige informatie aan oppositiel­eider Chandrikap­ersad Santokhi (VHP). De ex-minister heeft gisteren zijn verontschu­ldigingen aan zowel Linscheer als de gemeenscha­p aangeboden, voordat hij op het vliegtuig naar Nederland stapte.

Hij zegt dat zijn pijlen in principe gericht waren op Santokhi die met een scenario bezig zou zijn om hem in diskrediet te brengen. “Als ik andere mensen daarin heb betrokken die in feite niets ermee te maken hebben, dan bied ik die mensen mijn verontschu­ldigingen aan en ik neem alles terug wat dat stuk betreft”, zei Van der San via het praatprogr­amma Bakanatori tegenover regeringsw­oordvoerde­r Clifton Limburg.

In reactie op de verontschu­ldiging van Van der San trok Linscheer het kortgeding dat hij aanspande tegen de gewezen bewindsman in. Volgens Linscheer heeft hij hard moeten nadenken over het intrekken van het rechtsproc­es gezien het gewicht van de beschuldig­ingen. Het was eerst de broer van Van der San, Armand van der San, die Linscheer verzocht af te zien van de juridische stappen. “Ik denk dat Armand een zeer trotse man is. Ik denk dat hij er goed over moet hebben nagedacht om mij te bellen en ik heb hem gezegd dat ik het zeker in ernstige overweging zou nemen.”

Voor het vertrek naar de luchthaven maakte Eugene zelf contact met Linscheer en het tweetal reed samen naar Zanderij waarbij de plooien werden gladgestre­ken. Het was volgens Linscheer een luchtig maar diep gesprek. “Zand erover”, zegt Limburg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname