Times of Suriname

Waardig eerbetoon Hildenberg past bij zijn verdienste­n en karakter

-

Rusland zegt nog steeds verrast te zijn met het overlijden van zijn partijgeno­ot op 3 juni met wie hij in de periode 2005 – 2010 ook samen in het regeerkabi­net heeft gezeten. Rusland wijst op het prudent economisch beleid dat Hildenberg samen met onder andere de oud-Governor van de Centrale Bank van Suriname, Andre Telting, heeft gevoerd onder leiding van de toenmalige president Ronald Venetiaan. De NPS-voorman laat optekenen dat gedurende dat regiem er hard gewerkt is aan het weer op spoor brengen van de economie. Dat heeft erin geresultee­rd dat er in 2010 een deviezenre­serve was van USD 700 miljoen die uitgroeide naar USD 1.2 miljard in 2012. Hij betreurt het dat de huidige regering deze stabiele groei niet heeft kunnen voortzette­n, maar juist heeft gezorgd voor achteruitg­ang op alle fronten van het financieel-economisch­e en sociaal-maatschapp­elijke beleid. “Hildenberg hield de hand op de knip wat op lange termijn zowel voor het land als individu heel wat voordelen heeft opgeleverd.”

In een bekendmaki­ng over de plechtighe­den rond de begrafenis van Hildenberg schrijft Rusland: “In de stilte komen zo vele herinnerin­gen. Een moeilijk moment om de tranen te bedwingen. Een trouwe NPS’er is ons voorgegaan. Wij buigen en zeggen: ‘Wat God doet, dat is welgedaan’. Er is gelegenhei­d tot het onderteken­en van het condoleanc­eregister op 9 juni en 10 juni van 10.00 - 16.00 uur in de vergaderza­al (boven) van het NPS-partijcent­rum (Grun Dyari) aan de Johan Adolf Pengelstra­at. Op 12 juni wordt in de Grote Stadskerk afscheid genomen van de overledene, waarna de uitvaartpl­echtighede­n zullen plaatsvind­en. Hildenberg werd 71 jaar.

RD Connecting het thema van de Wereldmili­eudag 2017, spoort ons aan om bewust meer naar buiten te gaan en van de natuur te genieten: de schoonheid en het belang ervan te waarderen en de oproep te doen om de aarde die we delen, te beschermen.

“Het is belangrijk dat wij onze kennis delen met de gemeenscha­p met betrekking tot het opruimen van huis- en zwerfvuil”, aldus Ross Polis, hoofd van de Milieuafde­ling van Newmont Suriname. “Met dit klein gebaar kunnen wij al een groot verschil maken.” De Milieuafde­ling van Newmont Suriname is geïntegree­rd binnen

PARAMARIBO - Oud-parlementa­riër en minister van Financiën Humphrey Hildenberg verdient een waardig eerbetoon dat past bij zijn verdienste­n voor land en volk en bij zijn karakter. Dit stelt NPS-voorzitter Gregory Rusland desgevraag­d bij de voorbereid­ing van de plechtighe­den die plaatsvind­en om Hildenberg op 12 juni de laatste eer te bewijzen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname