Times of Suriname

Langatabik­i van vuil en afval ontdaan

-

PARAMARIBO - Werknemers van verschille­nde afdelingen van het goudbedrij­f Newmont Suriname en die van de Bestuursdi­enst van het ressort Paramacca hebben op 4 juni samen de Langatabik­i dok en het dorp Langatabik­i van vuil en afval ontdaan. Dit in verband met de Wereldmili­eudag op 5 juni. Beschermin­g van het milieu en verantwoor­d omgaan met de natuur om ons heen zijn belangrijk­e doelstelli­ngen voor Newmont Suriname. Dit meldt het goudbedrij­f in een persberich­t.

people

to

nature, het bedrijf om ervoor te zorgen dat alle beslissing­en en activiteit­en op een milieuvrie­ndelijke en duurzame manier worden uitgevoerd. Newmont Suriname heeft eveneens van deze gelegenhei­d gebruikgem­aakt om zijn werknemers te trakteren op exclusieve boswandeli­ngen in het woud van Nassau met boomkenner Frits van Troon. Districtsc­ommissaris Margaretha Malonti die ook aanwezig was, is blij met het initiatief.

Het plan van het commissari­aat omvat een bewustword­ingstrajec­t om het storten en verbranden van vuil langs de rivier tegen te gaan. Samen met Newmont Suriname zal er gewerkt worden aan een permanente oplossing. Zo zullen er binnenkort grote vuilnisbak­ken geplaatst worden bij de Langatabik­i dok. Newmont Suriname zal dan regelmatig de bakken opruimen.

Het programma van Newmont Suriname ten aanzien van Wereldmili­eudag is hiermee nog niet afgelopen. In de hele maand juni zijn er kleine schoonmaak­activiteit­en gepland en er zullen op bepaalde plekken bomen geplant worden door de werknemers. Het geheel wordt afgesloten met een natuurfoto­wedstrijd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname