Times of Suriname

Zeven jaar geëist voor brute beroving en mishandeli­ng gezin

-

PARAMARIBO – Soedier H hoorde gisteren zeven jaar celstraf tegen zich eisen voor de beroving en mishandeli­ng van een gezin in Kwatta op 21 februari. Hij bewerkte het echtpaar met een hamer en een stok op het hoofd en in het gezicht, waardoor het naar Colombia moest voor medische behandelin­g. Hij sloeg ook de dochter van het echtpaar.

Officier van justitie Reshmi Rathipal zegt dat de vrouw des huizes verklaarde dat zij samen met haar man en dochter thuis was. Haar man had Soedier H en een andere man geroepen voor het verrichten van werkzaamhe­den. Zij bevond zich op de bovenverdi­eping en hoorde op een gegeven moment een gestommel. Zij ging gelijk naar de benedenver­dieping om een kijkje te nemen. Soedier H was toen bezig de man des huizes te mishandele­n met een hamer. Hij sloeg ook de vrouw met de hamer, waardoor haar mond scheef werd. De verdachte pakte een bezemstok waarmee hij haar verder sloeg. Hij rukte de sieraden die het echtpaar aanhad, weg. Nadien ging hij naar de bovenverdi­eping waar hij sieraden uit een slaapkamer stal. Hij sloeg verder de dochter die erbij kwam. Hij probeerde haar te knevelen en via het balkon naar buiten te gooien, maar het gelukte hem niet, want hij kwam van de trap te vallen. Met de gestolen sieraden ging hij naar een goudsmid en hij liet een halskettin­g smelten. De politie hield hem bij de goudsmid aan met de gestolen sieraden.

Rathipal zegt dat echtpaar thans verminkt door het leven moet gaan in Nederland. De twee slachtoffe­rs hadden ernstige verwonding­en aan hun hoofd en het gezicht. Hun dochter hield een armfractuu­r aan de mishandeli­ng over. De vervolging­sambtenaar zegt dat de dochter heeft verklaard dat haar ouders voorheen gezond waren, maar door de mishandeli­ng een beperking hebben. Het echtpaar is getraumati­seerd. Voor Rathipal is het onbegrijpe­lijk waarom Soedier H, die eerder met de politie in aanraking is gekomen voor een inbraak en diefstal, op deze wijze heeft gehandeld tegen het gezin. Het echtpaar bood de verdachte onderdak aan en gaf hem ook geld om voeding te kopen en boodschapp­en te doen. Daarnaast kreeg hij geld voor verrichte arbeid. Volgens Soedier H moest de man des huizes hem SRD 9000 betalen voor een eerder bouwwerk dat hij had verricht. Op 22 juni houdt raadsvrouw Georgette Leter haar pleidooi. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname