Times of Suriname

Celstraf voor heling en drugs

-

PARAMARIBO - Alvertino B is gisteren veroordeel­d voor heling en het bezit van drugs. Hij kreeg hiervoor twaalf maanden celstraf waarvan zes voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van drie jaar opgelegd. Met deze straf blijft de man op vrije voeten.

Hem was in het tweede kanton (Paramaribo) heling en drugsbezit ten laste gelegd en in het derde kanton (Wanica) inbraak. De rechter kwam niet tot het bewijs dat Alvertino B zich schuldig heeft gemaakt aan de inbraak. De schoonvade­r van de benadeelde had wel een voertuig gezien in de omgeving van de woning van zijn schoondoch­ter, maar had het kenteken niet gezien. Ook buurtbewon­ers hadden niemand gezien.

De magistraat zegt dat bij de aanhouding van Alvertino B in Paramaribo diverse goederen zijn aangetroff­en waarvan een deel is herkend door de benadeelde. Zij geeft aan dat de man niet kan aantonen dat de goederen van hem zijn. Volgens raadsman Raoul Lobo kan de benadeelde niet aantonen dat de spullen van haar zijn. Anders dan de advocaat vindt de rechter niet dat het Openbaar Ministerie haar voor een keuze wil zetten om tussen diefstal en heling te kiezen. Zij motiveert dat de twee strafbare feiten in twee kantons ten laste zijn gelegd. Tegen Alvertino B was twaalf maanden celstraf waarvan zes voorwaarde­lijk onder aftrek met een proeftijd van drie jaar geëist voor diefstal middels braak in het derde kanton en voor overtredin­g van de Wet Verdovende Middelen was tegen hem een maand voorwaarde­lijk geëist in het tweede kanton. Officier van justitie Reshmi Rathipal zegt dat de man de inbraak in Wanica pleegde en dat hij werd aangehoude­n in Paramaribo, waarbij een kleine hoeveelhei­d drugs op hem werd aangetroff­en. Zij had in het tweede kanton ook heling ten laste gelegd, maar had daarvoor vrijspraak geëist.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname