Times of Suriname

Man vindt simpel dat benadeelde nieuwe ramen koopt

-

PARAMARIBO - Martinus W (58) vond het gisteren in de rechtszaal simpel dat zijn nichtje nieuwe ramen moet kopen. Hij vernielde op 11 maart zeven ramen van haar huis. Hij vond dat zijn zus vijfhonder­d ananasplan­tjes van hem had verwijderd. Daarom vernietigd­e hij ramen van de woning van de dochter van zijn zus.

De rechter zegt dat de kapitein van het dorp heeft verklaard dat het om een slepende ruzie gaat. Het gaat om een terrein waarvan Martinus W ook een aandeel heeft. De verdachte plant echter op het gehele terrein. Zijn zus vindt dat de man ook dat deel heeft beplant waar er wordt gelopen. De officier van justitie heeft reeds in het prille begin het verzoek gedaan tot psychologi­sche en psychiatri­sche rapportage van Martinus W maar de rapporten zijn nog niet binnen.

Zij vond de deskundige rapportage­s over de man noodzakeli­jk nadat zij een gesprek had met de benadeelde. De benadeelde vertelde haar dat zij vaker slachtoffe­r is geworden van vernieling­en veroorzaak­t door Martinus W. Deze keer is de financiële benadeling groot, waardoor zij naar de politie stapte. De benadeelde heeft verder aangegeven dat de verdachte onder behandelin­g is geweest van een psychiater. Martinus W vindt dat zijn zus en dochter onder een hoedje spelen. “Ik sta als een zondaar en u moet mij beoordelen”, zei de man tegen de rechter. Hij is eerder met de politie in aanraking gekomen voor zware mishandeli­ng, poging tot diefstal en poging tot moord. Op 22 juni wordt een getuige in deze zaak gehoord.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname