Times of Suriname

Sari viert eenjarig bestaan minikunstg­rasveld Henar met dag voor seniorenbu­rgers

-

NICKERIE – Districtsc­ommissaris (dc) Wedperkash Joeloemsin­gh van Nickerie wil graag dat zijn district nog drie minikunstg­rasvelden erbij krijgt. Joeloemsin­gh zegt bij de minister van Sport- en Jeugdzaken, Joan Dogojo, ervoor gepleit te hebben dat er ook een minikunstg­rasveld komt in het ressort Wageningen in de Westelijke Polders. Ook heeft hij graag dat Nieuw Nickerie die al twee mini kunstgrasv­elden heeft, een in de Van Pettenpold­er bij stichting Win en op het Volksplein er nog een bij krijgt. Volgens de dc is gebleken dat de behoefte er bestaat voor een derde in Nieuw Nickerie. Joeloemsin­gh zegt de minister wel te hebben voorgehoud­en dat het belangrijk is dat de velden zichzelf moeten kunnen onderhoude­n. “Wanner na drie jaar de mat verwisseld moet worden, moeten we dit niet gaan vragen aan de minister want die gaat het niet doen”, zei Joeloemsin­gh.

De burgervade­r hield deze toespraak afgelopen zaterdag bij de viering van het eenjarige bestaan van het mini kunstgrasv­eld te Henar. In verband hiermee heeft de Stichting Sari, gemeend de dag met de seniorenbu­rgers van de omgeving te vieren. Het is de stichting geweest die het initiatief nam voor het opzetten van een mini kunstgrasv­eld te Henarpolde­r door een projectdos­sier in te dienen bij het Staatsolie Sportontwi­kkelings Fonds. Dit werd goedgekeur­d en het veld staat er al een jaar. Bijkans 200 senioren waren aanwezig en maakten samen met het bestuur van Sari en de beheersorg­anisatie van het complex de dag tot een heel gezellige.

Krishna Baidjnath, voorzitter van stichting Sari, zegt dat de jaardag van het sportveld op 26 mei was. Het feest is afgelopen zaterdag gevierd omdat besloten is gezamenlij­k alsnog Moederdag en Vaderdag die aankomende is, met de seniorenbu­rgers van de buurt te vieren. Het is volgens haar de wens van het beheersorg­aan om het tot een sportcompl­ex te maken met behulp van de donateurs.

Inmiddels heeft de stichting ook een kantine bijgebouwd met bijbehoren­de toiletteng­roep en een keuken. Dit alles is gefinancie­rd door de counterpar­t van Sari in Nederland, het Maagdenhui­s. Zowel Baidjnath als de ondervoorz­itter van het beheersorg­aan Ashwin Goerdayal zeggen dat het veld in een behoefte voorziet. Volgens Goerdayal heeft de organisati­e reeds duizend euro kunnen sparen uit de opbrengste­n die het veld genereert. Daarnaast wordt er ook betaald voor het onderhoud van het terrein. AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname