Times of Suriname

Suriname wint weer goud voor gebruik traditione­le cassave

-

PARAMARIBO – De Suriname Chef Associatio­n heeft in de periode van 2 tot 6 juni meegedaan aan de Taste of the Caribbean in Miami. Voor de tweede keer achtereenv­olgens heeft het nationale culinaire team de gouden medaille en de Hans Schenk Commemorat­ive Award for Most Innovative Dish Utilizing Indigenous Ingredient­s voor het gebruik van traditione­le cassave gewonnen. Dit meldt de organisati­e in een persberich­t. Junior Chef Yamuro Zuiverloon, die vorig jaar de zilveren medaille op het onderdeel Junior Chef of the Year won, heeft deze prijzen mogen behalen. Van hoofdjuryl­id Peter Olsacher kreeg hij als evaluatie mee: “Solid dish, you need to have the balls to kick this off”.

Het is namelijk de eerste keer dat een junior chef er met deze prijs vandoor gaat. Als land wint Suriname de zilveren medaille in the Culinary Competitio­n for teams, een tree hoger dan het brons dat vorig jaar werd gewonnen. De individuel­e prijzen gaan naar Pastry Chef Xaviera Mijnhijmer voor Pastry Chef of the Year; Raktnil Mahes wint eveneens zilver in de competitie voor Beef Mystery Basket Individual Competitio­n en chef Gilbert Wirjomoena­wi wint zilver voor de Seafood Mystery Basket Individual Competion. De bronzen medailles gaan naar de Bartender of the Year, Stefano Greb en naar chef Lorenzo Harper voor de Chef of the Year competitio­n. Teammanage­r Sherwin Alexander glundert van trots wanneer zijn team de ene na de andere prijs in de wacht sleept. “Het harde werken wordt beloond, maar het smaakt naar meer. Voor 2018 komt er een gestructur­eerde aanpak voor wat betreft onze voorbereid­ingen.”

De groei van het team is merkbaar als er een vergelijki­ng wordt gemaakt met de afgelopen twee jaar. Suriname voelde zich dit jaar gesterkt door de aanwezighe­id van hoofdspons­ors Patrick Wolterstor­ff van Keurslager/Interfarm NV en Dave Boucke van Torarica Group of Hotels. Beiden zijn het met elkaar eens dat de jaarlijkse gang van Suriname naar de Taste of the Caribbean vanaf nu veel meer draagvlak verdient.

Ook het bestuur van de Suriname Chefs Associatie die aanwezig was in de personen van voorzitter Patrick Woei en secretaris Rosita Leeflang, is ervan overtuigd dat samen met de persoonlij­ke inzet van elk individu Suriname veel hoger op de culinaire ladder kan komen. Dit zal namelijk een spinoff hebben naar andere sectoren, zoals toerisme, educatie en hospitalit­y.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname