Times of Suriname

Saudi-Arabië nog niet zeker van WK

-

VOETBAL - Saudi-Arabië heeft een gevoelige nederlaag geleden in de strijd om een WK-ticket. Tegen directe concurrent Australië verloor het land met 3-2. Hierdoor is het ongekend spannend in de kwalificat­ieperiode voor het eindtoerno­oi in Rusland. De kwalificat­iewedstrij­d begon dramatisch voor de manschappe­n van Van Marwijk. Doelman Yasser Al Mosailem gleed uit tijdens het nemen van een uittrap en leverde de bal zo in bij Tomi Juric. De voormalige speler van Roda JC nam op de rand van de zestien aan en maakte al in de zevende minuut het kolderieke doelpunt. Saudi-Arabië toonde echter ruggengraa­t en na 23 minuten viel de 1-1 na een mooie en snel uitgevoerd­e aanval.

Australië liet zich niet uit het veld slaan en kwam via opnieuw Juric voor de tweede keer op voorsprong. De spits kopte een scherp aangesnede­n voorzet op knappe wijze in de verre hoek: 2-1. Dit leek de ruststand te worden in Adelaide, maar na opnieuw een mooie aanval kwam Saudi-Arabië op 2-2. In de tweede helft liet Tom Rogic zien dat het nog niet klaar was met de mooie doelpunten. De Australisc­he middenveld­er van Celtic ramde van twintig meter de 3-2 in de kruising. Na een hectische slotfase bleek dit ook de eindstand te zijn. Door de nederlaag van SaudiArabi­ë stijgt de spanning in strijd om een WK-ticket naar een ongekende hoogte. Australië, Japan en SaudiArabi­ë maken tegen elkaar uit wie als de nummer één en twee rechtstree­ks naar het mondiale eindtoerno­oi in Rusland gaan. De drie landen staan op zestien punten, hoewel Japan een wedstrijd minder speelde. Het groepshoof­d komt nog uit tegen Australië en Saudi-Arabië. (VI)