Times of Suriname

Warriors dicht bij vijfde NBA-titel

-

BASKETBAL - Golden State Warriors heeft woensdag een grote stap gezet richting de vijfde NBA-titel in de historie. De ploeg uit Oakland won op de valreep ook de derde wedstrijd in de finale tegen Cleveland Cavaliers: 118-113.

Warriors maakte in de slotminute­n in de Quicken Loans Arena in Cleveland een achterstan­d van zes punten goed. De formatie van coah Steve Kerr nam daarmee een 3-0 voorsprong en heeft nog één zege nodig om de titel te grijpen. Het leek er woensdagav­ond in Cleveland op dat de thuisploeg aan de hand van LeBron James en Kyrie Irving de stand zou terugbreng­en naar 2-1. James maakte 39 punten en elf rebounds en Irving 38 punten en zes rebounds. Met nog enkele minuten te spelen, stond Cavaliers met 113-107 voor. Enkele snelle punten en een driepunter van Kevin Durant in de laatste minuut bracht Golden State echter ineens weer op voorsprong. Die achterstan­d kon de thuisploeg niet meer goedmaken. Viervoudig­e NBA-topscorer Durant, die bezig is aan zijn eerste seizoen bij Warriors, vertolkte in de eerste twee ontmoeting­en ook al een hoofdrol en was verguld met zijn late driepunter. “Ik keek alleen maar naar de onderkant van het net. Ik werk al mijn hele leven aan het perfection­eren van die worp.” Het is het derde jaar op rij dat Warriors en Cavaliers in de NBA-finale tegenover elkaar staan. In 2015 pakte Warriors net als in 1947, 1956 en 1975 de titel en vorig jaar was de club uit Ohio de beste ploeg. Het vierde duel is vandaag. Clevelands­terspeler James is bezig aan zijn achtste NBA-finale en zijn vierde in dienst van zijn huidige werkgever. Hij streed eerder vier keer met Miami Heat in de eindstrijd. In 2012, 2013 en 2016 pakte hij met zijn club de titel.

(Nusport)

 ??  ?? Stephan Curry van Golden State Warriors probeert Tristan Thompson van Cleveland Cavaliers van zich af te schudden.
(Foto: ESPN)
Stephan Curry van Golden State Warriors probeert Tristan Thompson van Cleveland Cavaliers van zich af te schudden. (Foto: ESPN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname