Times of Suriname

Messi verlengt

-

VOETBAL - Lionel Messi zet nog deze week zijn handtekeni­ng onder een nieuw contract bij FC Barcelona, zo meldden diverse Spaanse media gisteren. De 29-jarige sterspeler van de Catalanen zou zijn tot medio 2018 lopende verbinteni­s verlengen tot de zomer van 2021, met een optie voor een extra seizoen.

In het contract zou bovendien een afkoopsom van 400 miljoen euro worden opgenomen. De clausule in de huidige verbinteni­s van Messi is 250 miljoen euro. Gisteren liet Messi in een korte reactie tegenover ESPN weten blij te zijn bij Barcelona en open te staan voor een langer verblijf. “Dit is waar ik altijd van heb gedroomd. Ik wil mijn loopbaan bij Barcelona afsluiten. We zullen zien of het ook zo loopt.”

Er wordt in Spanje al langer gespeculee­rd over een contractve­rlenging van Messi. Oscar Grau, algemeen directeur van Barcelona, zei in januari dat er nogal wat haken en ogen zitten aan het langer vastleggen van de Argentijn. Het probleem is dat Barcelona, dat dit seizoen werkt met een recordbudg­et van 695 miljoen euro, een salarisbep­erking heeft en eerder al de contracten van Suarez en Neymar heeft verlengd. Messi verdient naar verluidt ongeveer 22 miljoen euro per jaar. Messi doorliep de jeugdoplei­ding van Barcelona en maakte in 2004 onder toenmalig trainer Frank Rijkaard zijn debuut in de hoofdmacht. Hij scoorde tot dusver 510 keer in 585 wedstrijde­n voor de Spaanse topclub. De vijfvoudig­e Gouden Bal-winnaar won vier keer de Champions League met Barcelona en vierde acht landstitel­s. Messi mocht vier keer de Gouden Schoen in ontvangst nemen als topscorer van Europa. Tot dusver kwam Messi 117 keer uit voor het Argentijns­e elftal, waarmee hij in 2014 tweede werd op het WK. Op de Copa America moest hij eveneens drie keer genoegen nemen met de tweede plaats.

(Nusport)

 ??  ?? Dolle vreugde bij Venezuela na de bloedstoll­ende strafschop­penreeks. (Foto: FIFA)
Dolle vreugde bij Venezuela na de bloedstoll­ende strafschop­penreeks. (Foto: FIFA)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname