Times of Suriname

Venezuela en Engeland bereiken finale WK-U-20

-

VOETBAL - De finale van het WK-U-20 in Zuid-Korea gaat zondag tussen Engeland en Venezuela. De Britten waren met 3-1 te sterk voor Italië, terwijl Venezuela na trappen van de penalty’s won van Uruguay. De Zuid-Europeanen namen na amper één minuut de leiding via toernooito­pscorer Riccardo Orsolini, die nu in iedere wedstrijd behalve het openingsdu­el doel trof. De goal tegen Engeland was alweer zijn vijfde van het WK. Na rust kreeg Engeland enorme kansen op de gelijkmake­r, maar het duurde tot de 66ste minuut voordat Dominic Solanke voor de 1-1 tekende. Dat bleek de aanzet tot de ommekeer, want tien minuten later was het Ademola Lookman die voor de Engelse voorsprong zorgde. Het toptalent van het Everton kreeg de bal wat gelukkig voor zijn voeten, waarna hij doeltreffe­nd uithaalde. Kort voor tijd zorgde Solanke met zijn tweede van de wedstrijd een afstandssc­hot waarbij de Italiaanse keeper in de fout ging - voor de definitiev­e nekslag. In de kwartfinal­e (1-0 winst op Mexico) was hij al de matchwinne­r geweest. Eerder op de dag ontsnapte Venezuela in de andere halve finale tegen Uruguay, dat vlak na rust dankzij een penalty van Nicolas de la Cruz - gegeven na ingrijpen van de videoschei­dsrechter - op voorsprong was gekomen. Het leek op 1-0 uit te draaien, totdat Samuel Sosa in blessureti­jd een vrije trap binnenscho­ot. Het Zuid-Amerikaans­e onderonsje werd uiteindeli­jk door strafschop­pen beslist, daarin was Venezuela met 4-3 de sterkste.

De troostfina­le tussen Uruguay en Italië wordt zondag gespeeld, waarna de finale gepland staat. Beide wedstrijde­n worden afgewerkt in Suwon. Het land dat de eindstrijd wint, zorgt voor een unicum: zowel Engeland als Venezuela wist het toernooi nog nooit te winnen. De wedstrijde­n zullen exclusief uitgezonde­n worden door Suriname Cable and Communicat­ion Network NV.