Times of Suriname

Frankrijk waakzaam voor Zweden

-

VOETBAL - Frankrijk kan vandaag in groep A een grote stap zetten naar het WKvoetbal van 2018 in Rusland. De Haantjes nemen het in Stockholm op tegen nummer twee Zweden. Met een zege slaat de ploeg van bondscoach Didier Deschamps een gat van zes punten met de achtervolg­er.

“We zijn kalm, maar we moeten ook bescheiden blijven, zeker na onze thuiswedst­rijd in november tegen Zweden’’, sprak de Franse oud-internatio­nal behoedzaam. “We kunnen niet gaan denken dat we er al zijn. We hebben vertrouwen, maar blijven waakzaam.’’ Het nog ongeslagen Frankrijk leidt in groep A met dertien punten, gevolgd door Zweden (tien punten), Bulgarije (negen) en Nederland (zeven). Oranje speelt vandaag thuis tegen het zwakke Luxemburg en Bulgarije gaat op bezoek bij Wit-Rusland. De poulewinna­ar verdient het WK-ticket, de nummer twee krijgt vrijwel zeker in de play-offs een herkansing. Frankrijk had ruim een half jaar geleden in Parijs veel moeite met Zweden. De thuisploeg kwam na rust eerst nog op achterstan­d voordat Paul Pogba en Dimitri Payet alsnog de winst wisten af te dwingen (2-1). “Ik was in die wedstrijd verrast door het snelle spel van Zweden’’, blikte doelman Hugo Lloris terug.

“Het bleek bovendien een sterk collectief. Vroeger was vrijwel alles afgestemd op hun vedette Zlatan Ibrahimovi­c, maar nu hij er niet meer bij is, kan Zweden ook andere kwaliteite­n laten zien. We houden rekening met een heel zware avond.’’ Aanvoerder Andreas Granqvist van Zweden is gebrand op revanche tegen Frankrijk. “We hadden een punt verdiend in de uitwedstri­jd. Ik was boos na die nederlaag. Dat punt gaan we voor eigen publiek nu wel pakken, of misschien nog wel meer.’’ (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname