Times of Suriname

Remy Cointreau positiever gestemd

-

Outlook

PARIJS - Rémy Cointreau heeft de omzet en winst in het afgelopen gebroken boekjaar, dat eindigde op 31 maart, zien oplopen en liet zich tevens positiever uit over de toekomst. Dit maakte de Franse drankenpro­ducent gisteren bekend.

De omzet steeg in het afgelopen jaar op autonome basis met 4,7 procent naar krap 1,1 miljard euro. De drankenpro­ducent profiteerd­e van ‘uitstekend­e prestaties’ in de Verenigde Staten en Canada, terwijl een groeiversn­elling in Azië-Pacific het bedrijf eveneens in de kaart speelde. De operatione­le winst steeg autonoom met bijna 14 procent naar 226,1 miljoen euro, goed voor een margeverbe­tering van 1,5 procentpun­t naar 20,7 procent. Een gunstige prijs/mix-combinatie bij gedistille­erde dranken en positieve wisselkoer­seffecten als gevolg van met name een sterkere dollar, deden de ondernemin­g goed.

Onder de streep restte een nettowinst van 190,3 miljoen euro, maar liefst 73,5 procent meer dan de winst uit een jaar eerder. Het bedrijf mikt voor de periode 2019-2020 op een operatione­le marge van 21,5 tot 22,5 procent. Eerder voorzag de Franse drankenpro­ducent nog slechts een marge van 18,0 tot 20,0 procent. Verder verwacht Remy Cointreau voor het lopende boekjaar een groei van het operatione­el resultaat tegen constante valuta.

Het aandeel Rémy Cointreau noteerde gisteren in Parijs 4,4 procent hoger op 101,50 euro. (Beursduive­l/Foto: Retail Detail.eu)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname