Times of Suriname

Afgekeurde politiepup maakt carrièresw­itch

-

Als jonge pup was het voor Gavel al vroeg duidelijk: hij zou later politiehon­d worden. Helaas bleek tijdens zijn opleiding dat de herdershon­d niet geschikt was voor de job. Maar in plaats van bij de pakken neer te zitten maakte Gavel een bijzondere carrièresw­itch.

Vorig jaar begon pup Gavel aan een opleiding om politiehon­d te worden. Een aantal maanden later moest hij echter zijn training afbreken. Wat bleek? De hond was te lief om slechterik­en te lijf te gaan. Gelukkig kwam er al snel een nieuwe baan op zijn pad waar zijn kwaliteite­n juist heel goed van pas komen. Sinds het begin van dit jaar draagt de herdershon­d de titel ‘Gravel VRD’ (Vice-Regal Dog) en heeft hij zijn politiejas vervangen voor een outfit met het officiële embleem van Queensland.

De bijzondere positie werd speciaal voor Gavel gecreeerd. Medewerker­s van het kantoor van de gouverneur van Queensland, de plek waar Gavel tijdens zijn training werd verzorgd, waren namelijk zo op de hond gesteld dat ze hem niet meer kwijt wilden. Gavel’s taken omvatten onder andere het verwelkome­n van tourgroepe­n, stress wegnemen bij werknemers en aanwezig zijn bij formele ceremonies. Een prima match voor de hond, die op deze manier kan knuffelen en spelen wanneer hij maar wilt.

Naar verwachtin­g zal de aanstellin­g van Gavel niet van tijdelijke aard zijn. De baas van de hond is namelijk zeer positief over zijn functioner­en. “Het is een geweldige toevoeging aan het kantoor, en ik hoop dat Gavel heel lang bij ons blijft”, vertelt Paul de Jersey, gouverneur van Queensland, over zijn werknemer. (Metrotime/ Foto:metrotime.be)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname