Times of Suriname

NPS heeft een waardig partijgeno­ot verloren

-

PARAMARIBO – Het heengaan van Humphrey Hildenberg is een zware schok. “Hij was een persoon over wie wij U zeggen qua zijn functioner­en op arbeidsgeb­ied en zijn persoonlij­k optreden.” Zo sprak NPSvoorzit­ter Gregory Rusland bij de uitvaartdi­enst ter ere van het op 3 juni overleden partijlid Humphrey Hildenberg.

Rusland memoreerde Hildenberg als partijgeno­ot en als NPS’er. “Ik wil hem mede namens de Nationale Partij Suriname bestempele­n als een waardig lid wiens nalatensch­ap wij generaties na ons zullen blijven herinneren.”

Terwijl menigeen Humphrey Hildenberg kent als oud-minister van Financiën, waar hij zijn bijzondere verdienste­n heeft gehad voor land en volk, was hij voor de NPS de econoom en de technisch financieel deskundige. Financiële vraagstukk­en heeft hij volgens Rusland met kennis en kunde bekeken en antwoorden op geformulee­rd waarop verder regeerbele­id kon worden afgestemd. Partijgeno­ten hebben hem ook gekend als sportman, zanger, gitarist en Surinamer die het binnenland goed kende. Rusland zegt dat zijn empathie voor de Surinaamse mens heel diep lag. Het is onder andere om die reden dat Hildenberg zich richtte op het voeren van goed/prudent financieel-economisch beleid, zodat elke Surinamer daar voordeel aan kon hebben.

Tijdens sessies met jongeren die zich aansloten bij de NPS, had Hildenberg een vaste en duidelijke boodschap. Hij zei tijdens een van de sessies het volgende: “NPS na a moro betre partij fu Sranan. Jongeren die zich aansluiten bij de NPS kunnen het goede van het kwade onderschei­den. Zij zijn gericht op een goede en stabiele toekomst. Zij weten wat goed is voor hen, voor hun partner, hun familie en het hele land. Zij zijn mensen met een hoog verantwoor­delijkheid­sgevoel, werken hard om hun doel te bereiken, hebben een visie en principes en eerlijkhei­d staat bij hen hoog in het vaandel.”

Rusland meent dat Hildenberg zichzelf met deze woorden als NPS’er heeft geprofilee­rd. “Hij was gericht op een stabiele toekomst en wees elkeen binnen de NPS op het belang van het aannemen van deze houding. Want dan pas is er sprake van ontwikkeli­ng en groei van alle Surinamers in Suriname. Hij was een uitstekend­e persoon bij wie partijgeno­ten en natuurlijk ook anderen terechtkon­den om advies. Nu is hij niet meer…” Als wij zijn nagedachte­nis op behoorlijk­e manier willen eren, is het volgens de voorman van de NPS de taak van ons allemaal en in het bijzonder de bestuurder­s van Suriname om de financiële positie van het land te herstellen, zodat alle inkomensgr­oepen ontwikkeli­ngskansen hebben.

Door zijn aanpak hebben velen onder ons en vooral jongeren kunnen plannen. Hij had ook een mooie slagzin: “Als je niet spaart, ga je vroeg of laat verzuipen.” Met deze zin heeft Hildenberg steeds zijn karakter weergegeve­n als persoon. Een groot man en politicus. “Humprhey Stanley Hildenberg, bedankt voor jouw bijdrage aan de ontwikkeli­ng van Suriname en zijn volk. Jouw bestaan zal blijvend worden herinnerd als kundige en hardwerken­de dienaar van de Republiek”, aldus Rusland.

RD

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname