Times of Suriname

Nadal strijgt naar tweede plek wereldrang­lijst

-

TENNIS - Rafael Nadal is dankzij zijn tiende eindzege op Roland Garros gestegen van de vierde naar de tweede plaats op de wereldrang­lijst. De Spanjaard heeft alleen de Brit Andy Murray nog boven zich. Het gat tussen de nummer één en twee is aanzienlij­k. Murray bezit 9890 punten, Nadal heeft er 7285. De geboren Mallorcaan stond in oktober 2014 voor het laatst op de tweede plek van de ATP-ranking. In juni van dat jaar mocht hij zichzelf voor het laatst de lijstaanvo­erder noemen. De 31-jarige Nadal passeerde Stan Wawrinka, die hij zondag versloeg in de finale van het Grand Slam-toernooi in Parijs, en Novak Djokovic. Wawrinka handhaafde zich op plaats drie, Djokovic zakte naar de vierde plaats. Roger Federer, die Roland Garros aan zich voorbij liet gaan, blijft de nummer vier. Milos Raonic staat zesde. Marin Cilic passeerde Dominic Thiem en bezet nu de zevende stek. Robin Haase, die in de tweede ronde van Roland Garros moest buigen voor Nadal, steeg van de 46e naar de 43e plek.

Kiki Bertens moet na haar uitschakel­ing in de tweede ronde negen plaatsen inleveren. Vorig jaar haalde ze nog knap de halve finales. Op de nieuwe WTA-ranking staat de Wateringse 27e. Jelena Ostapenko stijgt dankzij haar verrassend­e eindzege in Parijs van de 47e naar de 12de plek. Verliezend finaliste Simona Halep klimt twee plekken naar de tweede plaats. Angelique Kerber blijft ondanks haar uitschakel­ing in de eerste ronde de mondiale nummer één. Serena Williams, die door haar zwangersch­ap dit jaar niet meer in actie komt, zakt naar de vierde plek. Richel Hogenkamp bereikt met de honderdste plek haar hoogste ranking ooit. De 25-jarige Doetinchem­se haalde bij haar debuut op Roland Garros de tweede ronde. Quirine Lemoine heeft met haar 149e plek eveneens haar hoogste ranking ooit behaald. Zij verloor in de eerste ronde in Parijs. (Nusport)

 ??  ?? Rafael Nadal is dankzij zijn tiende eindzege op Roland Garros gestegen van de vierde naar de tweede plaats op de wereldrang­lijst. (Foto: Nusport)
Rafael Nadal is dankzij zijn tiende eindzege op Roland Garros gestegen van de vierde naar de tweede plaats op de wereldrang­lijst. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname