Times of Suriname

Promovendu­s Finabank Koi Carper wint van Rialto/PBV

-

BASKETBAL – Promovendu­s Finabank Koi Carper had maar twee quarters nodig om hun vijfde overwinnin­g veilig te stellen in de herenhoofd­klassecomp­etitie van de Surinaamse Basketbal Associatie. Zondag won het team in de Ismay van Wilgenspor­thal van Rialto/ PBV met 92-64.

Vanaf het begin was de promovendu­s niet te stoppen en scoorde erop los. Vooral Herbert Watson was niet te stoppen door Rialto/PBV. In het eerste quarter maakte hij alleen meer punten dan wat Rialto/PBV als team noteerde. Rialto/PBV maakte twaalf punten, terwijl Watson liefs veertien punten noteerde. Hierdoor nam de promovendu­s in de eerste speelperio­de een voorsprong van elf punten (23-12). Ook in het tweede quarter domineerde Finabank Koi Carper en scoorde erop los. Watson was weer in zijn goede doen en Rialto/ PBV kon hem niet stoppen. De nieuwkomer in de herenhoofd­klasse maakte in het tweede quarter 29 punten en breidde zijn voorsprong uit naar 29 punten (52-23).

Na de rust speelde Finabank Koi Carper niet meer sterk in de verdedigin­g, want het team had de overwinnin­g al binnen. Hekkenslui­ter Rialto/ PBV kon de 29 punten achterstan­d niet meer overbrugge­n, maar verkleinde die wel aan het begin van het vierde quarter. Rialto/PBV bracht de achterstan­d naar het verschil van 26 punten: 74-48. In het laatste quarter was het meer een schietfest­ijn, waar vooral Finabank Koi Carper probeerde de 100 punten barrière te halen. Het lukte de nieuwkomer niet.

Watson werd de topscoorde­r met 43 punten, terwijl Vincent Benjamin van Rialto/PBV zeventien punten noteerde. Telesur-Finabank Koi Carper: 71-47 en SCVU- Rialto/PBV: 20-0 (reglementa­ire winst voor SCVU).

 ??  ?? Irion Rozenblad van Finabank Koi Carper probeert langs een tegenstand­er van Rialto/PBV te gaan. (Foto: Rakesh Parag)
Irion Rozenblad van Finabank Koi Carper probeert langs een tegenstand­er van Rialto/PBV te gaan. (Foto: Rakesh Parag)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname