Times of Suriname

Dames Yellow Birds winnen

-

BASKETBAL – De dames van Yellow Birds hebben een einde gebracht aan de overwinnin­genreeks van titelverde­diger De Arend. Zondag won Yellow Birds de dameshoofd­klasseweds­trijd van de Surinaamse Basketbal Associatie in de Ismay van Wilgenspor­thal met 58-44. Door de overwinnin­g staat Yellow Birds aan kop van deze klasse.

In het eerste quarter kon de titelverde­diger de bal niet in de basket krijgen. Het team maakte maar zeven punten en keek na tien minuten spelen al tegen een achterstan­d aan van acht punten (15-7). Bij Yellow Birds was Suelle Shepperd in haar goede doen in de eerste tien minuten, want zij maakte zeven punten. In het tweede quarter bouwde Yellow Birds haar voorsprong verder uit. Vooral Chayenne Naarden was niet te stoppen. Zij nam zes van de elf punten voor haar rekening. Bij De Arend wilde het gewoon niet lukken. Van de zeven punten die het team maakte in het tweede quarter werd vijf gemaakt via de vrije worplijn. Hierdoor keek De Arend aan tegen een achterstan­d van twaalf punten (26-14).

In het derde quarter begon De Arend zijn beste spel te spelen, maar de achterstan­d van twaalf punten was moeilijk te overbrugge­n. De Arend had verder niet makkelijk om Naarden te stoppen, die Yellow Birds steeds in de wedstrijd hield. Yellow Birds ging het vierde quarter in met een voorsprong van zestien punten (44-28). Ook in het vierde quarter kon De Arend Naarden en Shepperd niet stoppen en het verloor zo de wedstrijd. Naarden werd de topscoorde­r met 28 punten, terwijl Marelva Marica elf punten noteerde voor De Arend. In de meisjes U-16klasse won SCVU met 7827 van De Arend en Yellow Birds versloeg PBV/Rialto met 76-27.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname