Times of Suriname

SCVU blijft ongeslagen

-

BASKETBAL – Titelverde­diger Sociaal Culturele Vereniging Uitvlugt (SCVU) blijft ongeslagen in de herenhoofd­klassecomp­etitie van de Surinaamse Basketbal Associatie. In de Ismay van Wilgenspor­thal werd zondag Caribbean Little Devils (CLD) verslagen met een century score:10858.

Het was juist CLD dat goed begon aan de wedstrijd. Vooral Roche Grootfaam was niet te stoppen in het begin en CLD nam een voorsprong van vijf punten: 50. SCVU liet zich niet uit het veld slaan en na de jumper van Sergio Panka was het niet meer te stoppen. De titelverde­diger scoorde in de resterende minuten van de eerste speelperio­de 25 punten en bouwde een voorsprong op van twaalf punten (2513). Ook in het tweede quarter was SCVU niet te stoppen. Vooral Safiero Fraser was in goeden doen en bouwde de voor sprong van SCVU steeds uit. Na twee quarters had SCVU een voorsprong opgebouwd van 21 punten (4524). De wedstrijd was hiermee ook gespeeld, want CLD was niet in staat om de ruime achterstan­d weg te werken. Ook kregen Grootfaam en Earl Sabajo geen hulp van hun teamgenote­n, om genoeg punten te scoren in de resterende twee quarters. De verdedigin­g CLD was niet in staat om SCVU van scoren af te houden. Zowel in het derde als vierde quarter scoorde de titelverde­diger 30 punten. In het vierde quarter heeft CLD het tempo van het wedstrijd gedropt, zodat SCVU de 100 punten barrière niet kon passeren. Dit lukte CLD niet, want een jumper van Jason Fisher bracht SCVU op 100 punten. Fraser werd de topscoorde­r met 25 punten, terwijl Sabajo zeventien punten noteerde voor CLD.

 ??  ?? Safiero Fraser en Oscar Patterson van SCVU doen er alles aan om Dion Baahr van CLD het moeilijk te maken om de bal door te spelen naar zijn teamgenoot. (Foto: Rakesh Parag)
Safiero Fraser en Oscar Patterson van SCVU doen er alles aan om Dion Baahr van CLD het moeilijk te maken om de bal door te spelen naar zijn teamgenoot. (Foto: Rakesh Parag)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname