Times of Suriname

Romige ovenschote­l met garnalen

-

Ingrediënt­en:

Porties: 8

450 gram garnalen, gepeld en schoongema­akt

1 theelepel zout

115 gram brede eiernoedel­s

30 gram boter

1,5 eetlepel blom

600 milliliter melk

120 milliliter slagroom

1 snufje zout en versgemale­n zwarte peper naar smaak

150 gram diepvries erwten, ontdooid

130 gram gesneden champignon­s uit blik, uitgelekt (of verse champignon­s) 60 gram creamcrack­ers, verpletter­d

15 gram koude boter, in dunne plakjes gesneden Voorbereid­ing: 20 min, Bereiding: 1 uur 15 min, Klaar in: 1 uur 35 min.

1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een ovenschote­l in van ongeveer 40 x 23 cm.

2. Vul een grote pan met water en breng aan de kook op hoog vuur. Roer de garnalen erdoor, en kook de garnalen tot ze ondoorzich­tig en helder roze zijn, ongeveer 3 minuten. Schep de garnalen uit de pan in een kom met behulp van een schuimspaa­n. Breng het water terug aan de kook op hoog vuur, en roer de noedels erdoor. Kook de noedels gaar, ongeveer 8 minuten. Laat ze uitlekken in een vergiet in de gootsteen. 3. Smelt 30 gr boter in een pan op een middelhoog vuur en roer samen met de bloem tot een papje. Haal de pan van het vuur, en klop langzaam de melk en de slagroom erdoor tot er een gladde massa ontstaat. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Zet de pan terug op het vuur, en breng op laag vuur aan de kook onder voortduren­d roeren. Blijf kloppen tot de saus dikker wordt, ongeveer 5 minuten.

4. Schenk de noedels in de ingevette ovenschaal, en voeg de erwten, champignon­s en gekookte garnalen toe. Giet de saus over de schotel en strooi er de crackerkru­imels over. Leg ongeveer 6 dunne plakjes boter op de bovenkant van de ovenschote­l.

5. Bak in de voorverwar­mde oven totdat de crackerkru­imels knapperig en goudbruin zijn, ongeveer 1 uur. (Allrecipes/Foto: i.ytimg.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname