Times of Suriname

Surinaamse politie alert na ontvluchti­ng Guyanese gevangenen

-

PARAMARIBO

- De Surinaamse politie is extra alert na de ontvluchti­ng van Guyanese gevangenen bij een brand zondagavon­d in de grootste gevangenis van Guyana, Georgetown Prison. Commissari­s van politie

Guno Roosenhoff zegt aan de krant dat de Guyanese politie contact opnam met de Surinaamse politie. De informatie is dat 1018 gevangenen in de Georgetown Prison waren ondergebra­cht. Vijf wisten te ontvluchte­n, van wie twee reeds zijn aangehoude­n. Slechts drie gevangenen zijn nog voortvluch­tig. Van eentje is de identiteit onbekend, omdat hij een doek om zijn gezicht had gebonden en niet herkend is. Wie nog vrij rondloopt en wie is aangehoude­n, is nog niet bekend.

De Surinaamse politie heeft de controle bij de grens met Guyana en op de wegen in Nickerie verscherpt in geval de voortvluch­tige mannen willen uitwijken naar Suriname om zich hier schuil te houden. Een gevangenis­bewaker is bij het uitbreken van de brand doodgescho­ten. De gevangenen die in Georgetown Prison waren ondergebra­cht, zijn in diverse andere gevangenis­sen geplaatst. WJ GEORGETOWN - Vijf zware criminelen hebben zondag de directeur van ‘Camp street jail’ gegijzeld, de gevangenis in brand gestoken en zijn door de verwarring die hierna ontstond, ontsnapt. Vier van de vijf gewapende criminelen zijn inmiddels geïdentifi­ceerd. De identiteit van de vijfde crimineel is nog onbekend. De mannen kaapten tijdens hun ontsnappin­g een bestelbusj­e aan de Bent Street in Georgetown. Ze werden voor het laatst gezien in Sophia, Georgetown. Williams was vermoedeli­jk sinds februari van plan om uit de gevangenis te ontsnappen. Een vrouw werd in de kraag gevat toen ze probeerde een handgranaa­t de gevangenis binnen te smokkelen voor Williams.

die wegens enkele moorden in de gevangenis belandde, is volgens bronnen degene die de brand stichtte in de gevangenis als afleiding, zodat hij en zijn medegevang­enen konden ontsnappen.

een expolitiem­an, zat in de gevangenis voor de moord op een bewaker, Wilfred Stewart, in december 2014 en de moord op ingenieur Trevor Abrams in 2015.

was in de gevangenis vanwege de roofmoord op zakenvrouw Shevon Gordon. Het slachtoffe­r werd op 4 april 2015 neergescho­ten nabij haar huis tijdens een gewapende roofoverva­l.

zat ook in de gevangenis voor moord op een man op 29 september 2015. Deze gedetineer­de was in het verleden opgesloten in het jeugd cellenhuis vanwege moord, een zedendelic­t en illegaal wapenbezit.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname