Times of Suriname

Politieman voor de rechter

-

PARAMARIBO - Een politieman verscheen gisteren voor de rechter, omdat hij verdacht wordt van het seksueel misbruiken van zijn bloedeigen zestienjar­ige dochter. De rechter besloot om op 9 oktober het meisje als getuige te horen.

Deze zaak begon toen het meisje via Whatsapp een bericht aan haar tante stuurde, dat zij seksueel werd misbruikt door haar vader. De tante heeft haar geroepen en ondervroeg haar; ze zouden bij de moeder van het meisje zijn gegaan.

Het meisje vertelde huilend dat haar vader haar misbruikte. De politieman is gescheiden van zijn vrouw. Zijn dochter woonde eerst bij haar moeder. Het meisje vond echter dat haar moeder haar mishandeld­e en geen eten gaf en zij werd onhandelba­ar voor haar moeder. De vader nam toen het meisje in huis, maar zij woonde in afwezighei­d van de man bij haar tante. Na een poosje wilde ze apart wonen. Zij keek samen met een vriendin uit naar een internaat, waar ze werd ingeschrev­en. De politieman betaalde de internaatk­osten.

Advocaat Irene Lalji zegt dat diverse personen hebben verklaard dat het meisje altijd positief sprak over haar vader.

Het meisje werd op den duur depressief en was onder behandelin­g van een psycholoog. Ze had aan een vriendin verteld dat haar vader goed is. Ze vertelde haar dat zij een relatie had met een jongen van wie ze zwanger raakte en een abortus pleegde. De politieman heeft steeds ontkend schuldig te zijn. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname