Times of Suriname

FJB Jezulis organiseer­t jongeren motivatie project

-

PARAMARIBO - Het is belangrijk dat jongeren gemotiveer­d blijven, studeren en hun kansen op groei binnen de samenlevin­g vergroten. FJB Jezulis gelooft dat rolmodelle­n, jongeren kunnen inspireren om het beste uit zichzelf te halen om hun droom achterna te gaan. Het doel van dit project is om als organisati­e een platform aan rolmodelle­n binnen de Surinaamse samenlevin­g te bieden door speciale ‘rolmodelsc­hriften’ uit te brengen. Dit meldt FJB Jezulis copy center in een persberich­t. Mogelijk zal dit een wezenlijke bijdrage leveren aan de groei en bloei van ons land. Maar niet alle jongeren zijn voldoende gemotiveer­d om hun studie af te ronden, wat kan afhangen van verschille­nde factoren. Als zij een rolmodel hebben, kan die de mate van motivatie van zo iemand positief beïnvloede­n. FJB Jezulis gelooft dat rolmodelle­n jongeren kunnen inspireren om het beste uit zichzelf te halen en hun droom achterna te kunnen gaan.

In Suriname zijn tal van rolmodelle­n binnen verschille­nde branches die met hun kwaliteite­n, verhalen en uitdaginge­n een positieve invloed kunnen hebben op de jeugd. Echter, zij worden niet voldoende belicht. Naast studiemoti­vatie is het ook erg belangrijk dat jongeren hun talenten identifice­ren en ontwikkele­n. En hierin kunnen rolmodelle­n een bijdrage leveren.

Bij het selecteren van de rolmodelle­n zijn de volgende randvoorwa­arden in acht genomen:

- Het rolmodel vervult een rol in de gemeenscha­p die studenten later ook willen innemen.

- De jeugd moet zich kunnen identifice­ren met het rolmodel.

- Het rolmodel moet in staat zijn om zowel in formele als informele settings gezag uit te stralen.

- Het rolmodel dient de studenten iets te leren wat ze zelf weer kunnen toepassen om hun eigen leven te verbeteren. - Het rolmodel moet multi

inzetbaar zijn.

Bij de selectie wordt rekening gehouden met de diversitei­t in etniciteit. Zowel vrouwelijk­e als mannelijke rolmodelle­n zullen aangetrokk­en worden.

Er zijn diverse soorten schriften uitgebrach­t met op het kaft foto’s, inspireren­de verhalen en boodschapp­en van verschille­nde Surinaamse rolmodelle­n. Het idee is om de kans op het succesvol afronden van hun opleiding enigszins te vergroten en anderzijds de jongeren in zekere mate te motiveren om hun talent(en) te ontwikkele­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname