Times of Suriname

Multifunct­ioneel Centrum moet educatie en opvoeding Dian Dessa stimuleren

-

PARAMARIBO - Stichting Dian Dessa heeft gisteren in samenwerki­ng met de Moestadja Foundation de eerste steen gelegd voor de bouw van een multifunct­ioneel centrum aan de Palisadewe­g te Lelydorp, het Dian Dessa project. “In een straal van twee kilometer is er geen recreatier­uimte, vandaar dit multifunct­ioneel centrum”, zegt Edward Redjopawir­o, de voorzitter van het stichtings­bestuur van Dian Dessa.

Het doel van dit centrum is om educatief en opvoedkund­ig met de gemeenscha­p aldaar bezig te zijn. Zaalvoetba­l, basketbal, volleybal en badminton zijn de sporten die in het multifunct­ioneel centrum beoefend zullen worden. Er zullen ook trainingen en lezingen worden gehouden met als onderwerpe­n: tienerzwan­gerschap, alcohol en drugs, enzovoort. Stichting Dian Dessa, wat licht van het dorp betekent, wil helpen om de noden van de mensen te verlichten. “Onze stichting staat voor zelfwerkza­amheid, zelfinitia­tief en zelfredzaa­mheid. Samen eraan werken om trainingen te verzorgen aan de werklozen in de buurt.” De kosten voor de bouw bedragen ongeveer USD 100.000. Dit geld is nog niet binnen, maar de stichting wil alvast laten zien dat zij serieus bezig is. Sponsoren zijn van harte welkom en kunnen zich nog aanmelden.

Bij de eerstestee­nlegging waren de districtsc­ommissaris­sen van Para, Armand Jurel en Wanica, Audry Hankers aanwezig. Minister Soewarto Moestadja van Arbeid die tevens voorzitter is van de Moestadja Foundation, was ook aanwezig en heeft een toespraak gehouden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname