Times of Suriname

Postbedrij­ven moeten samenwerke­n

-

AMSTERDAM Postbedrij­ven moeten samenwerke­n en op zoek gaan naar nieuwe verdienmod­ellen om de krimp van de fysieke post op te vangen. Dat blijkt uit een analyse van het ministerie van Economisch­e Zaken.

“De tas van de postbode en de brievenbus­sen raken steeds leger, terwijl de eisen aan bezorging hoog zijn. Dat dwingt ons om op korte termijn het gereguleer­de deel van de postmarkt te herzien”, zegt minister Kamp naar aanleiding van de studie.

Hij wil zo snel mogelijk een discussie starten met de betrokken postbedrij­ven. De postmarkt in Nederland wordt gedomineer­d door PostNL en Sandd.

De zogeheten wet op universele postdienst­verlening (UPD) regelt de postbezorg­ing aan particulie­ren, onder meer het aantal bezorgdage­n, de postzegelp­rijs en het aantal brievenbus­sen in Nederland. PostNL voert de UPD op dit moment uit.

Minister Kamp is voorstande­r van aanpassing van deze regelgevin­g, maar de keuzes die daarin gemaakt worden, zullen door zijn opvolger gemaakt worden. De afgelopen jaren verdubbeld­e de prijs van een postzegel zodat een kaart of brief versturen steeds duurder is geworden. De onderzoeke­rs stellen nu dat de rek eruit raakt.

Versoberin­g van de regeling lijkt onvermijde­lijk, maar is lastig. Zo is het op grond van Europese regelgevin­g verplicht dat er vijf dagen in de week post bezorgd wordt. Voor ’the last mile’, het kostbaarst­e onderdeel, kan samenwerki­ng gezocht worden met lokale postbedrij­ven.

Uit het onderzoek van het ministerie blijkt dat de levering van het resterende volume brievenpos­t waarschijn­lijk in de toekomst wordt meegenomen in andere logistieke ketens, bijvoorbee­ld pizza- of pakketbezo­rgers. Transporte­urs als DHL en FedEx gaan ook dagelijks langs de deuren als gevolg van de sterke groei van het online-winkelen en zij zouden daarom ook brieven kunnen meenemen. Het aantal bezorgde pakketjes ten opzichte van 2010 is hard gestegen van 160 miljoen naar 300 miljoen stuks.

Het ministerie ziet dat er een hybride model zou kunnen ontstaan; concurrent­ie waar het kan, samenwerki­ng waar het moet, bijvoorbee­ld in dunbevolkt­e gebieden. Kamp vindt verder dat postbedrij­ven zelf op zoek moeten naar nieuwe verdienmod­ellen. Verder worden er momenteel tientallen miljoenen verspild door de postbedrij­ven, omdat er op een kunstmatig­e manier concurrent­ie afgedwonge­n moet worden in een krimpende markt. “Door dalende volumes wegen de voordelen van concurrent­ie mogelijk minder op tegen de nadelen van het niet volledig kunnen benutten van schaalvoor­delen”, stelt het rapport. De studie biedt een opening naar het initiatief van postbedrij­f Sandd. Dit bedrijf heeft eind vorig jaar een ondernemin­gsplan bij minister Kamp neergelegd om de UPD te gaan verzorgen. Bij de dienstverl­ening van Sandd zou de postzegelp­rijs met 40% omlaag kunnen naar € 0,55 per zegel, waar PostNL nu € 0,78 in rekening brengt. De partijen in de Tweede Kamer reageerden enthousias­t op het voorstel van de concurrent van PostNL. (De Telegraaf) Paul: “Hoe gaat het met je werk op de M&M-fabriek?” Jeff: “Slecht, ik ben ontslagen.” Paul: “Waarom?” Jeff: “Ik werkte te hard. Ik gooide alle M&M’s met een W erop weg!”

 ??  ?? De tas van de postbode en de brievenbus­sen raken steeds leger, terwijl de eisen aan bezorging hoog zijn. (Foto: De Telegraaf)
De tas van de postbode en de brievenbus­sen raken steeds leger, terwijl de eisen aan bezorging hoog zijn. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname