Times of Suriname

Rummenigge bevestigt gesprekken met Douglas Costa

-

VOETBAL - Het lijkt er steeds meer op dat Douglas Costa verkast naar Juventus. KarlHeinz Rummenigge, voorzitter van Bayern München, zegt in gesprek met Kicker dat de onderhande­lingen tussen de clubs over een transfer van de Braziliaan goed verlopen. Ook gaat Rummenigge tijdens het interview in op het mogelijke verhuren van Serge Gnabry en Renato Sanches.

Eerder stelde Rummenigge al dat der Rekordmeis­ter vijftig miljoen verlangt voor de 26-jarige Costa, die bij de landskampi­oen niet kan rekenen op een basisplaat­s. “We zijn in gesprek met Juventus, maar vandaag gaat het niet tot een akkoord komen”, aldus de voorzitter. “Ik kan de onderhande­lingen omschrijve­n als positief en serieus. Hij wil graag naar Juventus en daarom zijn we gaan praten. We willen een bepaald bedrag en als dat is bereikt, dan zijn we bereid hem te laten gaan.” Rummenigge vertelt tevens dat Gnabry, die deze zomer voor acht miljoen euro werd overgenome­n van Werder Bremen, kan rekenen op een verhuurper­iode. “Het is algemeen bekend dat Gnabry nog een jaar uitgeleend wil worden, dat heeft hij ons ook persoonlij­k verteld. We kijken de situatie even aan. We gaan zien wat er nog gaat gebeuren op de transferma­rkt en wat wij zelf gaan doen.”

Tot slot laat de voorzitter weten dat Sanches komend seizoen speelminut­en moet maken voor zijn ontwikkeli­ng. Toch weet Rummennigg­e niet of dat gaat gebeuren bij Bayern: “Hij heeft geen eenvoudig eerste jaar gehad hier, maar het is ongeloofli­jk belangrijk dat hij continu speelt. We gaan bepalen wat we met hem gaan doen als we al onze aankopen hebben gedaan. Maar laat het duidelijk zijn dat het laatste halfjaar voor beide partijen niet bevredigen­d was.” (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname