Times of Suriname

Nouri was in orde

-

VOETBAL - Abdelhak Nouri heeft anderhalve week geleden nog een volledige medische test doorlopen, zo zegt Ajax-trainer Marcel Keizer. Daar is volgens de oefenmeest­er niets aan het licht gekomen. De middenveld­er zakte afgelopen zaterdag tijdens de oefenwedst­rijd tegen Werder Bremen in elkaar.

Hij bleek last te hebben van hartritmes­toornissen en verblijft nog in het ziekenhuis van Innsbruck. “De uitslagen van de harttesten waren goed, het is nu wachten op de uitslagen van de neurologis­che tests. Dat is nu hopen, iedereen is in spanning. Hij wordt in slaap gehouden, want dan is het makkelijke­r om testen uit te voeren en dat is voor hem het beste. Onze dokter is daar gebleven voor het contact met het ziekenhuis. Hij is in goede handen”, zegt Keizer in gesprek met AT5 en FOX Sports. “Nouri is anderhalve week geleden nog getest en hij was honderd procent in orde.”

“Zijn familie is daar, zij krijgen alle updates als eerste te horen. En dan zijn wij aan de beurt. Ik ben zelf zondag ter afleiding maar even op de fiets gestapt”, vervolgt de oefenmeest­er. “We hebben maandagmor­gen wel getraind, maar het is allemaal wat minder. Langzamerh­and moet dat weer wat beter worden. We moedigen iedereen aan om erover te praten, samen te huilen. Er zijn jongens die al twaalf jaar met hem voetballen. Dat is niet makkelijk.” “Ik denk alleen maar dat hij beter wordt. Hij is voor mij Ajax, dominant en actief voetballen. Dat is Appie. We zijn nog niet zo bezig met de voorronde van de Champions League, het draait nu eerst even om Appie”, stelt Keizer, bij wie de schrik nog niet is omgeslagen in optimisme. “Daar is het nog te vroeg voor. Ik moet hem echt weer zien staan om daar weer positief over te zijn.”

(VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname