Times of Suriname

Costa bereidt zich voor op transfer

-

VOETBAL - Diego Costa mocht maandag de training bij Chelsea missen om de overgang naar Atlético Madrid te volbrengen, zo meldt de Daily Mail. De 28-jarige spits hoeft onder trainer Antonio Conte niet te rekenen op een basisplaat­s komend seizoen en mag uitkijken naar een andere club en naar verluidt is Costa dichtbij een terugkeer naar zijn oude werkgever.

Conte stuurde Costa aan het einde van vorig seizoen een bericht dat hij de Spaans internatio­nal het allerbeste wenste en dat hij de komende voetbaljaa­rgang niet meer op een basisplek hoefde te rekenen bij the Blues. De aanvaller was woedend en deelde het bericht met de buitenwere­ld, waarbij hij aangaf dat hij Stamford Bridge alleen zou verlaten voor Atlético, dat hem in 2014 voor 38 miljoen euro aan Chelsea verkocht.

Costa, die nog twee jaar vastligt in Londen, heeft toestemmin­g gekregen om maandag de oefensessi­e te laten schieten om de transfer rond te krijgen. Mocht de spits de overgang naar de Spaanse hoofdstad maken, dan zal hij niet in actie komen tot januari 2018. Los Colchonero­s mogen nieuwe aankopen pas vanaf volgend jaar inschrijve­n, als gevolg van een strafmaatr­egel van de FIFA. Chelsea heeft zich tot op heden vrij stil gehouden op de transferma­rkt, tot frustratie van Conte. Verdediger Antonio Rüdiger werd zondagmidd­ag gepresente­erd, maar de club hoopt in de nabije toekomst ook spits Álvaro Morata los te weken bij Real Madrid. Ook heeft de landskampi­oen al lange tijd een oogje op Tiemoué Bakayoko (AS Monaco) en Alex Sandro (Juventus). Tot nu toe slaagde de club er nog niet in om hen binnen te halen.

(VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname