Times of Suriname

Dames SCVU boeken knappe zege

-

BASKETBAL - Het damesteam van Sociaal Culturele Vereniging Uitvlugt (SCVU) heeft een knappe overwinnin­g behaald op Rialto/PBV in de dameshoofd­klassecomp­etitie van de Surinaamse Basketbal Associatie. SCVU won zondag met 54-50.

SCVU, dat de wedstrijd met zes spelers begon, startte het eerste quarter heel sterk. Het scoorde de eerste zes punten, maar moest hierna een domper verwerken. Shivani van IJzerdoorn moest na twee minuten spelen door de medische staf behandeld worden. Zij werd vervangen door Cyarah Kensmil. Rialto/PBV begon profijt te trekken uit de vermoeidhe­id van de SCVUdames en kwam steeds dichterbij. Het team presteerde het zelfs om een voorsprong te nemen (8-6), maar gaf die weer uit handen en sloot het eerste quarter af met een achterstan­d van acht punten: 1810. Van IJzerdoorn keerde terug, maar desondanks bleef vermoeidhe­id de speelsters van SCVU parten te spelen en Rialto/PBV verkleinde de achterstan­d naar twee punten aan het eind van het tweede quarter: 26-24. In het derde quarter kon Rialto/PBV het vermoeide SCVU niet aftroeven. Dit kwam het team duur te staan, toen Kensmil en Farida Zebeda ervoor zorgden dat SCVU zijn voorsprong verruimde naar zes punten: 3832. In het laatste quarter heeft Rialto/PBV alles gedaan, maar het mocht niet baten. Kensmil en Zebeda waren te veel voor Rialto/PBV om te stoppen.

Zebeda eindigde de wedstrijd als topscoorde­r met achttien punten, terwijl Vanessa Klein dertien punten scoorde voor Rialto/PBV.

 ??  ?? Cyarah Kensmil van SCVU probeert een opening te zoeken in de verdedigin­g van Rialto/PBV. (Foto: Rakesh Parag)
Cyarah Kensmil van SCVU probeert een opening te zoeken in de verdedigin­g van Rialto/PBV. (Foto: Rakesh Parag)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname