Times of Suriname

Bus met Vlaamse Kazou-jongeren geraakt door verdwaalde kogel in Frankrijk

-

FRANKRIJK - Een bus met jongeren (15-16 jaar) die met Kazou, de jeugdafdel­ing van de CM, op vakantie waren geweest in Spanje, beleefden zaterdagna­cht in het Franse Tours een bang moment. Rond 5.30 uur ’s morgens klonk er een luide knal en barstte de achterruit. Het bleek achteraf om een verdwaalde kogel te gaan.

Dat meldt de gendarmeri­e van Tours, die een onderzoek lopende heeft naar opzettelij­k gewapend geweld. De expertise van het Institut de recherche criminelle de la gendarmeri­e nationale in Parijs is gevraagd voor dat onderzoek. Niemand raakte gewond bij het voorval. De kogel kwam de bus binnen via een venster aan de linkerkant van de bus en doorboorde vervolgens ook een venster aan de rechterkan­t. Dat bevestigt ook Kazou-woordvoerd­er Pieter Billiet. De organisati­e wordt op de hoogte gehouden van de bevindinge­n van het onderzoek.

In totaal waren 44 jongeren van 15 en 16 jaar, vier monitoren, vier leden van de kookploeg en twee chauffeurs van Kazou Mechelen-Turnhout op de terugweg van een surfvakant­ie met de jeugddiens­t van de CM, toen ter hoogte van de Franse stad Tours de achterruit van hun bus plots werd verbrijzel­d door een kogelinsla­g. Bij het incident raakte gelukkig niemand gewond. “De buschauffe­urs hebben heel alert gereageerd,” zegt Billiet. “Ze hebben geparkeerd op de dichtstbij­zijnde wegparking. Er was eerst wat paniek bij het horen van die knal, maar de monitoren hebben de jongeren goed opgevangen, en door erover te praten is de groep rustig geworden. Het belangrijk­ste is dat niemand gewond raakte.”

Alle inzittende­n zijn zondag, verspreid over drie andere bussen die ook op de terugweg waren van Spanje, terug kunnen keren naar Mechelen en Geel. Zondag om 17 uur waren de laatsten weer thuis.

(HLN/Foto: twimg.com)

 ??  ?? De kogel kwam de bus binnen via een venster aan de linkerkant en doorboorde vervolgens ook een venster aan de rechterkan­t.
De kogel kwam de bus binnen via een venster aan de linkerkant en doorboorde vervolgens ook een venster aan de rechterkan­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname