Times of Suriname

Bank of Japan optimistis­ch over regionale economieën

-

TOKYO - De Bank of Japan is over vijf van de negen regionale economieën in Japan positiever geworden, als gevolg van een herstel in de producties­ector en een aantrekken­de arbeidsmar­kt. Dit meldde de Japanse centrale bank gisteren in zijn regionaal economisch kwartaalve­rslag, het zogenaamde Sakura rapport.

De BoJ sprak voor het eerst, sinds de centrale bank begon met het samenstell­en van het regionaal economisch rapport in april 2005, van groei in zes van de negen regionale economieën.

Het Japanse equivalent van het Beige Book van de Federal Reserve suggereerd­e een groter vertrouwen in de economie in aanloop naar de beleidsver­gadering van de centrale bank volgende week. Tijdens de bijeenkoms­t zal de centrale bank de economisch­e inflatie- en groeiverwa­chtingen herzien. Het Sakura rapport wijst op de kans dat de centrale bank zijn algemene economisch­e beoordelin­g opnieuw opwaarts zal bijstellen. Ondanks de aanhoudend­e tekenen van verbeterin­g van de economie, wordt verwacht dat de BoJ zijn soepele monetaire beleid zal handhaven, vanwege de aanhoudend­e daling van de prijzen. De Japanse kerninflat­ie noteerde in mei op 0,4 procent, terwijl de centrale bank naar een prijsstijg­ing van 2 procent streeft.

“De economie zal naar verwachtin­g een aanhoudend­e bescheiden groei laten zien”, zei voorzitter Haruhiko Kuroda van de Japanse centrale bank. De topman zei tevens klaar te staan om passende beleidsaan­passingen te implemente­ren, indien noodzakeli­jk om de inflatie in Japan te laten blijven stijgen. (Beursduive­l/ Foto: CNBC. com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname