Times of Suriname

ABN AMRO zet Euronext op kooplijst

-

AMSTERDAM - ABN AMRO heeft het advies voor Euronext verhoogd van Houden naar Kopen en het koersdoel verhoogd van 50,00 euro naar 52,50 euro, op basis van de overname van valutaplat­form FastMatch en de verwachte halfjaarci­jfers. Dit maakte de bank gisteren bekend.

De overname van FastMatch, die meteen winst toevoegt, is een duidelijk voorbeeld van de extra potentie voor winstgroei die Euronext heeft door zijn ruime kaspositie. Daarom handhaven analisten Ron Heijdenrij­k en Cor Kluis hun premie van 10 procent op de waardering van het aandeel. ABN AMRO verwacht dat het bedrijfsre­sultaat (Ebitda) van FastMatch, dat veel sneller valutatran­sacties kan uitvoeren dan de concurrent­ie, de komende jaren zal groeien van 11,6 miljoen dollar in 2016 tot 31,5 miljoen dollar in 2019. De analisten betwijfele­n daarbij of deze overname al geheel is ingeprijsd in de analistenc­onsensus. Sinds de overname is de gemiddelde winstramin­g per aandeel gestegen met 0,06 euro, waar ABN AMRO een positieve impact van 0,21 euro incalculee­rt.

De door ABN AMRO geraamde winst per aandeel in 2017 in 2018 werd mede dankzij FastMatch met 4 procent verhoogd en die in 2019 met 7 procent.

De overname van Clearnet van de London Stock Exchange zou nog eens 22 procent kunnen toevoegen aan de winst, maar blijft onzeker, stelden de analisten, die nogmaals wezen op overnames van de Spaanse of Zwitserse beurzen als mogelijkhe­den. De marktvolum­es van heel Euronext in het tweede kwartaal waren fatsoenlij­k, volgens de bank, die rekent op een 4 procent hoger omzet dan in het eerste kwartaal, van 132 miljoen euro. De beursorgan­isatie rapporteer­t de cijfers op 28 juli.

Nadat het aandeel de afgelopen paar maanden zo een 5 procent slechter presteerde dan sectorgeno­ten, wordt het aandeel nu verhandeld met een korting die groter is dan in het verleden gebruikeli­jk was, wat volgens ABN AMRO onterecht is.

De analisten voorzien een totaal rendement voor aandeelhou­ders van 18 procent in de komende twaalf maanden. Het aandeel Euronext noteerde gisteren 1,8 procent hoger op 46,60 euro in een positief gestemde markt. (Beursduive­l / Foto: LINKborrel)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname