Times of Suriname

Tiener wordt wakker van beer die in zijn hoofd bijt

-

De 19-jarige Dylan dacht dat hij een nachtmerri­e had. Hij werd wakker van een angstaanja­gend, krakend geluid: een zwarte beer had zijn hoofd tussen zijn kaken. “Het geluid dat ik hoorde, waren de tanden die langs mijn schedel schraapten.”

De Amerikaans­e jongeman was begeleider van een jeugdkamp in de staat Colorado, melden lokale media. Op het kamp leren kinderen van 12 en 13 jaar hoe ze moeten leven in de natuur.

Dylan lag met vier andere begeleider­s te slapen in de open lucht, aan een meer. De kinderen sliepen in tipitenten. Rond 4.00 uur ’s nachts schrok hij wakker: zijn hoofd zat in de bek van een beer. “Hij greep me, hij beet me achter in mijn hoofd. Hij sleepte me mee, dat leek wel een eeuwigheid te duren.” De beer trok de Amerikaan een meter of vier met zich mee. Dylan begon het dier te slaan, voor zover hij dat kon. “Ook prikte ik met mijn vingers in zijn ogen.” De collega’s van Dylan probeerden de beer af te schrikken. Uiteindeli­jk koos die het hazepad. “Ik heb geluk gehad.” Dylan werd naar het ziekenhuis overgebrac­ht, maar zijn verwonding­en bleken niet ernstig te zijn. De organisati­e benadrukt dat de kinderen niet in gevaar zijn geweest, omdat zij in de tenten sliepen. Rangers van het park waar het jeugdkamp gehouden wordt, zijn op zoek naar de beer. Ze willen hem afmaken. (Rtl nieuws/Foto:rtlnieuws.nl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname