Times of Suriname

Vermiste kat na 7 jaar terecht maar nu is baasje onvindbaar

-

Kat Mulan was al sinds 2010 vermist maar werd onlangs eindelijk gevonden. De vraag is echter: waar is haar baasje? Dierentehu­is De Hof van Ede zit met zijn handen in het haar vanwege de onvindbare eigenaar.

Het dier werd dit weekend bij het dierentehu­is binnengebr­acht. Medewerker­s van Dierenambu­lance Nederrijn hadden haar gevangen op de Ginkelse Heide. Uit chipgegeve­ns bleek het om de al zeven jaar vermiste poes Mulan uit Nijmegen te gaan, maar ‘helaas kloppen het telefoonnu­mmer en adres niet meer’. Mulan woonde op de Oranjesing­el in Nijmegen, maar op het adres is inmiddels een hotel gevestigd. De Oranjesing­el in Nijmegen is ruim 40 kilometer vanaf de vindplek van de poes op de Ginkelse Heide, die in haar reis daarheen ook nog eens twee rivieren is overgestok­en.

Hoewel Mulan erg mager is, is haar algehele gezondheid goed, vertelt Jessica Stokkel van het dierentehu­is. “Voor haar leeftijd is ze in uitstekend­e conditie’’, zegt de vrijwillig­er. Hoewel de poes wat verwilderd oogt, is ze absoluut niet mensenschu­w. “Ze komt meteen naar je toe en laat zich makkelijk benaderen.’’ Of Mulan echt zeven jaar in het wild heeft geleefd, of in de tussentijd wellicht elders onderdak heeft gehad, weet Stokker niet. De poes zit de eerstkomen­de twee weken in quarantain­e, om haar te laten aansterken en de kans op overdracht van ziekten te minimalise­ren. In die twee weken moet de eigenaar ook zijn gevonden. Gebeurt dat niet, dan wordt de kat ingeënt en ter adoptie aangeboden. Dierentehu­is De Hof van Ede hoopt de eigenaar via social media te vinden. De oproep daartoe op Facebook is vanmiddag al honderden keren gedeeld. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname