Times of Suriname

EBS waarschuwt voor oplichters

-

Paramaribo - De NV Energiebed­rijven Suriname (EBS) geeft aan dat hij recentelij­k geconstate­erd heeft dat personen zich voordoen als EBS-ers, en (toekomstig­e) klanten aan huis benaderen met de belofte hun elektricit­eitsaanvra­ag te kunnen bespoedige­n in ruil voor een betaling. Dit staat in een persberich­t van de EBS.

Het bedrijf vraagt zijn klanten om alert te zijn en niet in te gaan op deze aanbieding­en. Het beleid met betrekking tot de volgorde van de aansluitin­gen is dusdanig, dat het bespoedige­n van een aansluitin­g haast onmogelijk is. De EBS past het FIFO-systeem toe, wat inhoudt dat degene die het eerst de aansluitko­sten heeft voldaan, het eerst wordt aangeslote­n.

Het kan voorkomen dat burgers voorkennis hebben van de planning van de EBS met betrekking tot het verrichten van aansluitin­gen in een bepaalde wijk en daarvan misbruik maken, waardoor een toezegging voor bespoedigi­ng dan geloofwaar­dig kan overkomen. De EBS wenst te benadrukke­n dat de klant naast de aansluitko­sten die hij betaalt conform de door de EBS uitgebrach­te offerte, geen andere kosten hoeft te betalen. De EBS benadrukt dat betaling van de aansluitko­sten slechts via de bank of bij één van de EBS incassokan­toren kan geschieden. “Betaalt u dus niet op straat of ergens anders aan een willekeuri­g persoon die zich voordoet als EBS-medewerker. Ook de EBS-medewerker is niet bevoegd persoonlij­k geld bij u te innen.” De EBS drukt klanten op het hart, zich niet te laten misleiden door personen die beloven dat zij voor bespoedigi­ng van de aansluitaa­nvraag kunnen zorgen. “Vraagt u altijd naar het legitimati­ebewijs en geeft u dit door aan onze klantenser­vice op het nummer 175.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname