Times of Suriname

Onderzoek gaande in Camp Street gevangenis

-

GEORGETOWN - De Guyanese autoriteit­en hebben onlangs aangegeven dat de brand in en ontsnappin­g van gedetineer­den uit de Camp Street gevangenis voorkomen hadden kunnen worden. Zes gevaarlijk­e gedetineer­den zagen afgelopen zondag kans om te ontsnappen, nadat ze brand hadden gesticht. Soldaten en de Mobiele Eenheid van de politie zijn momenteel op zoek naar de ontsnapte gedetineer­den in het achterland van Demerara.

Politieage­nten werden permanent gestatione­erd om de Camp Street gevangenis na de Mash Day gevangenis­uitbraak in 2002. Deze agenten focussen zich meer op het arresteren van gedetineer­den die over de muur proberen te springen en focussen zich niet op de hoofdpoort. De cipiers zijn verantwoor­delijk voor de bewaking van de hoofdpoort/ hoofdingan­g.

“Vijf gedetineer­den die gewapend waren met twee pistolen en houwers ontsnapten via de hoofdingan­g, nadat ze een cipier vijf keer hadden beschoten. Andere cipiers werden ook beschoten, gekapt en gestoken tijdens een goed gecoördine­erde aanval. Tenminste vier houten gebouwen werden in brand gestoken en de gedetineer­den maakten gebruik van de chaos en verwarring om te ontsnappen”, aldus de minister van Openbare Veiligheid, Khemraj Ramjattan, de korpschef van het Politie Korps Guyana Seelall Persaud en de korpschef van Korps Penitentia­ire Ambtenaren, Gladwin Samuels.

(kaieteurne­ws)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname