Times of Suriname

Suriname treft voorbereid­ingen voor Wereldgebe­dsdag

-

PARAMARIBO - In de multipurpo­se zaal van de Combékerk is vandaag van 10.00 tot 11.00 uur een informatie­bijeenkoms­t over de viering van de Wereldgebe­dsdag in 2018, waarbij Suriname het themaland is. Het thema luidt: Geheel Gods Schepping is zeer goed (gebaseerd op Genesis 1 vers 31). Het Surinaams Comité Wereldgebe­dsdag organiseer­t deze dag.

Er wordt in de verschille­nde christelij­ke gemeenten gebeden voor een land. Ieder jaar is de focus voor gebed gericht op een ander land. De themalande­n worden uit alle ingediende voorstelle­n gekozen in een internatio­nale conferenti­e, die één keer in de vijf jaar wordt gehouden. Daar wordt ook aangegeven in welk jaar de gekozen landen aan de beurt zijn. Er wordt in 107 tot 171 landen biddend naar deze dag toegewerkt.

“Deze gebedsdag zal ons land bekendheid geven”, vertelt Mildred van Eer van de afdeling Public Relations van de organisati­e. Behalve deze Wereldgebe­dsdag zullen ook andere activiteit­en hieromheen worden ontplooid. Er wordt veel gebeden in Suriname, maar er kan nog meer gebeden worden om zaken vlot te laten verlopen. Er zal op deze informatie­dag ook een nieuwsbrie­f gelanceerd worden. De gebedsdien­sten worden in verschille­nde kerken, die zijn aangeslote­n bij het Surinaams Comité Wereldgebe­dsdag in Paramaribo en de districten, gehouden. Op andere locaties zoals in bejaardenc­entra en in de gevangenis­sen, worden in besloten groepen ook diensten gehouden. De diensten vangen aan om half zeven ’s avonds. Op de daarop volgende zondag wordt een kinderdien­st gehouden. Deze begint om negen uur ’s morgens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname