Times of Suriname

Eindexamen­s voj-scholen afgelopen

-

PARAMARIBO - De examens voor de voj-scholen zijn achter de rug. Ze hadden met uitzonderi­ng van enkele onregelmat­igheden een vlot verloop. De onregelmat­igheden waren echter niet van dien aard dat de examens niet goed zijn geweest, zegt Bernadette Beieren, medewerker op de afdeling Voorlichti­ng van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. De mulo eindexamen­s hebben plaatsgevo­nden van 3 tot en met 11 juli. Hieraan hebben 6.096 kandidaten meegedaan. Aan het vwo-toelatings­examen namen zowel mulo 4 als mulo 3 kandidaten deel, met een totaal van 11.988 kandidaten.

Op 4 augustus worden de uitslagen van zowel de eind- als toelatings­examens bekendgema­akt. De herexamens vinden plaats van 11 tot en met 16 augustus. De lboeindexa­mens, althans het theoretisc­h examen, zijn dit jaar ter hand genomen door het Examenbure­au. Aan het begin van elke ondernemin­g zijn er kinderziek­tes, en ook het Examenbure­au is hiervoor niet bespaard gebleven.

“Er zijn wat schoonheid­sfouten gemaakt, we hebben eruit geleerd en zijn ook corrigeren­d opgetreden, waardoor wij deze examenperi­ode kunnen afsluiten”, laat een woordvoerd­er van het Examenbure­au weten. De inhaalexam­ens voor het lager beroepsond­erwijs vinden volgende week plaats. De herexamens vinden ook voor deze groep kandidaten plaats van 11 tot en met 16 augustus. WI

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname