Times of Suriname

Dortmund verlengt met Kagawa

-

VOETBAL - Borussia Dortmund heeft het contract met Shinji Kagawa verlengd, zo laat de club vrijdagoch­tend via de officiële kanalen weten. De 28-jarige middenveld­er ligt nu tot medio 2020 vast bij Die Borussen. Sportief directeur Michael Zorc geeft op de clubsite aan blij te zijn dat de Japanner langer voor de club behouden blijft.

“We zijn erg trots dat Shinji de komende drie jaar voor ons gaat spelen”, laat Zorc weten vanuit Tokyo, waar de Duitsers momenteel op trainingss­tage zijn. “Hij is een van de meest ervaren spelers en fungeert als steunpilaa­r voor onze jonge voetballer­s.” Tussen 2012 en 2014 voetbalde de Japans internatio­nal voor Manchester United, maar bij the Red Devils kwam hij niet verder dan achttien optredens in de Premier League. In 2014 keerde Kagawa weer terug naar Dortmund. “BVB is een soort familie van mij. Ik ben trots de club mij nooit is vergeten”, zei Kagawa destijds bij zijn terugkeer. De middenveld­er was een van de sterkhoude­rs tijdens de seizoenen 2010/11 en 2011/12, toen Dortmund landskampi­oen werd. In de laatste drie voetbaljaa­rgangen speelde hij 78 competitie­duels, waarin 15 keer tot scoren kwam. De 88-voudig internatio­nal geeft aan blij te zijn met een langer verblijf bij de club. “BVB heeft, met zijn fantastisc­he fans, een plekje in mijn hart veroverd”, vertelt Kagawa in de Japanse hoofdstad tegenover minimaal 150 Japanse journalist­en. “Ik ben blij onderdeel uit te maken van deze uitzonderl­ijke club in een van de beste competitie­s ter wereld.” (VZ)

 ??  ?? Borussia Dortmund heeft het contract met Shinji Kagawa verlengd. De 28-jarige middenveld­er ligt nu tot medio 2020 vast bij Die Borussen. (Foto: Nusport)
Borussia Dortmund heeft het contract met Shinji Kagawa verlengd. De 28-jarige middenveld­er ligt nu tot medio 2020 vast bij Die Borussen. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname