Times of Suriname

Galatasara­y bevestigt contracton­tbinding Sneijder

-

VOETBAL Galatasara­y heeft via de officiële kanalen laten weten dat het tot medio 2018 doorlopend­e contract van Wesley Sneijder is ontbonden. De middenveld­er heeft afgezien van de vierenhalf miljoen euro die hij in zijn laatste contractja­ar van de club zou krijgen, zo valt er in het statement te lezen.

De club uit Istanbul communicee­rt tevens dat Sneijder een schadeverg­oeding van twintig miljoen euro aan Galatasara­y betaalt wanneer hij binnen drie jaar voor een andere Turkse club gaat voetballen. De afgelopen dagen werd er in de Turkse pers gespeculee­rd over de vermeende belangstel­ling van Fenerbahçe en Besiktas, maar die clubs kunnen dus definitief een streep zetten door de komst van de 33-jarige recordinte­rnational van Oranje. De beslissing om met Sneijder te breken is volgens de Turkse media een financiële, hoewel trainer Igor Tudor ook te kennen heeft gegeven dat de recordinte­rnational van het Nederlands elftal niet in zijn tactische plaatje past. “Sneijder is nog steeds een heel belangrijk­e voetballer, maar we moeten een keuze maken. Ik denk dat hij moeite heeft om het fysiek bij te benen. Bovendien heb ik in mijn systeem geen plek voor een ‹nummer tien›. Met hem in de ploeg kan ik mijn ploeg niet laten voetballen”, zei de Kroaat precies een maand geleden. Sneijder liet zich echter niet wegjagen en herhaalde steevast te willen blijven, maar vertrekt nu alsnog. Tijdens de onderhande­lingen schijnt Sneijder overigens te hebben aangegeven tegen een lager salaris te willen verlengen, maar die gesprekken zijn op niets uitgelopen. Zodoende is er na vier jaar een einde gekomen aan het dienstverb­and van Sneijder bij Galatasara­y, waarvoor hij 175 officiële wedstrijde­n speelde. In die periode kwam hij tot 45 doelpunten en 44 assists. Sneijder won met Galatasara­y twee landstitel­s, drie keer de nationale beker en drie keer de ‘Johan Cruijff Schaal’ van Turkije.

(VZ)

 ??  ?? GALATASARA­Y HEEFT VIA DE OFfiCIëLE KANALEN LATEN WETEN DAT HET TOT MEDIO 2018 DOORLOPEND­E CONTRACT VAN WESLEY SNEIJDER IS ONTBONDEN. (FOTO: VOETBALZON­E)
GALATASARA­Y HEEFT VIA DE OFfiCIëLE KANALEN LATEN WETEN DAT HET TOT MEDIO 2018 DOORLOPEND­E CONTRACT VAN WESLEY SNEIJDER IS ONTBONDEN. (FOTO: VOETBALZON­E)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname