Times of Suriname

SCVU blijft ongeslagen

-

BASKETBAL – Titelverde­diger Sociaal Culturele Vereniging Uitvlugt (SCVU) blijft ongeslagen in de hoofdklass­ecompetiti­e van de Surinaamse Basketbal Associatie. Donderdag werd De Arend in de Ismay van Wilgenspor­thal aan de kant geschoven met 78-62.

In het eerste en tweede quarter was het een gelijkopga­ande strijd. Na twee quarters spelen, ging SCVU de kleedkamer binnen met een voorsprong van acht punten (34-26). In het derde en vierde quarter heeft de verliezend finalist van vorig jaar alles gedaan om SCVU de eerste nederlaag te bezorgen, maar het mocht niet baten. SCVU won de wedstrijd en blijft ongeslagen. Raoul Blom van SCVU eindigde de wedstrijd met vijftien punten, terwijl Chayf Elburg van de Arend negentien punten scoorde. In de andere hoofdklass­ewedstrijd begint promovendu­s Finabank Koi Carper het zicht op de laatste play-offs plaats te verliezen. Het team verloor van naaste concurrent De Schakel. Na een ruststand van 32-17 won De Schakel met 56-39. Jahmal Henar werd de topscoorde­r met veertien punten, terwijl Iwan van Geene ook veertien punten scoorde voor de verliezend­e partij.

In de jongens U-19-klasse hebben Rialto/PBV en De Schakel een overwinnin­g geboekt. Rialto/PBV won zijn wedstrijd van De Arend met 67-61. Vincent Lion van Rialto/PBV werd de topscoorde­r met 26 punten, terwijl Andrew Blijd 24 punten scoorde voor De Arend. De Schakel won met ruime cijfers van BV Frimangron­Hurricanes, 81-27. Delivio Coutino scoorde veertien punten voor De Schakel, terwijl Jason Waalwijk twaalf punten maakte voor de verliezend­e partij.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname